TikTok dă în judecată statul Montana pentru interdicţia sa

Scris de | 23 mai, 2023
TikTok dă în judecată statul Montana pentru interdicţia sa
FOTO via AFP

TikTok a anunţat că va da în judecată statul american Montana, care a interzis aplicaţia la nivelul publicului în acest stat cu câteva zile în urmă. Este primul teritoriu care face aceasta mutare, iar argumentele celor de la TikTok le aflaţi mai jos.

În primul rând procesul porneşte de la ideea că interdicţia încalcă Primul Amendament, dar şi alte legi. ByteDance, compania mamă TikTok a intentat procesul luni la Curtea Districtuală Americană din Montana, pentru a contesta interdicţia platformei de socializare pe teritoriul statului. Guvernatorul statului Montana a semnat legislaţia care interzice TikTok săptămâna trecută, la doar o lună după ce a trecut de legislatura de stat.

Primele reacţii negative au apărut imediat: un grup de creatori de conţinut a dat în judecată statul, numit legea neconstituţională. Acum şi TikTok a pornit un proces cu o premisă similară, afirmând că Montana încalcă primul amendament şi libertatea de exprimare, plus aduce o violare a Constituţiei SUA.

Legislaţia interzice în acest moment atât operarea companiei ByteDance în stat, dar şi listarea sa în magazinele de aplicaţii Apple şi Google de pe telefoanele mobile. Nu e clar cum va fi aplicată interdicţia, dar ştim pedeapsa: 10.000 dolari amendă pe zi pentru magazinele care listează aplicaţia.

Tiktokerii individuali nu vor fi acuzaţi sau amendaţi.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget