Tot ce aduce nou iPadOS 17: personalizare în plus, widgeturi interactive, Health

Scris de | 9 iunie, 2023
Tot ce aduce nou iPadOS 17: personalizare în plus, widgeturi interactive, Health

Pe lângă iOS 17, Apple a prezentat la WWDC 2023 şi noul iPadOS 17. Acesta se axează pe opţiuni extra de personalizare, noutăţi la nivel de Stage Manager, widgeturi interactive şi aduce şi aplicaţia Health în sfârşit pe iPad.

iPadOS 17 e deja disponibil în beta pentru dezvoltatori şi va sosi în open beta în următoarea lună. Varianta finală vine la toamnă. Lockscreen-urile personalizabile din iOS 16 ajung în sfârşit în iPadOS 17. E vorba despre schimbarea fontului pentru oră, a culorii şi limbii. Putem şi introduce widgeturi utile şi crea wallpaper-uri diferite de la zero.

Putem folosi wallpaper-uri Live Photo pe lockscreen, altera stilul ceasului, culoarea şi grosimea fontului. Widgeturile nu doar că apar pe lockscreen, acum ele sunt şi mai interactive. Spre exemplu un widget cu remindere îţi va permite să bifezi task-urile completate, iar widgeturile şi aplicaţia se vor actualiza în consecinţă.

Poţi edita mai bine PDF-uri acum din aplicaţia Notes, care identifică acum căsuţele de text de completat. Puteţi lua şi notiţe pe PDF-uri şi face schiţe cu Apple Pencil mai uşor. Safari permite acum crearea de profiluri separate, pentru munca şi personal, aşa că puteţi ţine separate cookies, history, grupuri de tag-uri şi altele.

Stage Manager oferă acum mai multe modalităţi de a aranja şi redimensiona ferestrele pentru a oferi spaţiu mai bun pentru lucru şi divertisment.

Iată ce iPad-uri vor rula noul iPadOS:

  • iPad (6th gen şi ulterioare)
  • iPad Mini (5th gen şi ulterioare)
  • iPad Air (3rd gen şi ulterioare)
  • iPad Pro 12.9 inch (2nd gen şi ulterioare)

Etichete: , , , , ,

Sursa: XDA Developers