iOS 17 anunţat oficial: NameDrop, StandBy pentru iPhone şi Live Voicemail

Scris de | 6 iunie, 2023
iOS 17 anunţat oficial: NameDrop, StandBy pentru iPhone şi Live Voicemail

Pe 5 iunie Apple a ţinut conferinţa inaugurală WWDC 2023, în cadrul căreia a anunţat iOS 17. iOS 17 va sosi în varianta beta pentru developeri în această săptămână şi în varianta public beta luna viitoare. Versiunea finală vine în septembrie. iPhone X şi iPhone 8 rămân în urmă în acest an.

Live Voicemail

iOS 17 include printre altele Live Voicemail, adică posibilitatea de a avea un mesaj lăsat în căsuţa vocală redat sub formă de text, nu doar audio. EL este redat că text ce scrolleaza în timp real, cu ceea ce spune acea persoană. Astfel veţi decide dacă merită să preluaţi apelul până la urmă sau nu. Apelurile identificate rept spam de către operatori nu apar în Live Voicemail.

Contact Posters

Contact Posters sunt ecrane de apelare personalizabile. Puteţi schimba modul în care arată şi alege look-uri frumoase pentru fotografii sau Memoji. Puteţi adăuga şi fonturi plăcute privirii şi nuanţe atractive. Ele funcţionează şi în aplicaţii third party şi sunt folosite când vrei să partajezi detalii ale contactelor cu cineva prin funcţia NameDrop.

NameDrop/SharePlay

NameDrop se face prin atingerea a doua iPhone-uri sau un iPhone şi un Apple Watch. Astfel se face schimb de Contact Cards, cu detalii şi fotografii

SharePlay între timp poate partaja simultan muzica şi video sub forma de stream pe două dispozitive. Permite şi streaming de muzică spre căşti de pe iPhone.

FaceTime

FaceTime suporta acum lăsarea de mesaje audio sau video, pentru momentul când apelezi pe cineva şi nu e disponibil. Apelurile de pe FaceTime mai primesc şi Video Reactions: inimioare, baloane, artificii, raze laser, ploaie şi altele. Ele se activează prin gesturi şi apar şi în aplicaţii third party.

O altă noutate e că poţi realiza şi prelua apeluri pe Apple TV. Sau porni un FaceTime pe iPhone şi apoi să îl continui pe Apple TV.

Journal

O aplicaţie complet nouă în iOS este Journal, care e mai mult decât o extensie a lui Notes. E o aplicaţie care îţi permite să scrii un jurnal, lucru care face bine la sănătatea mentală. E o modalitate de a reflecta şi a fi recunoscător. Vei avea sugestia de a face asta cu poze în faţă, cu oameni, locuri şi muzica.

iMessage

iMessage a primit multe îmbunătăţiţi: căutare mai bună cu filtre, o funcţie swipe to reply, abilitatea de a transcrie mesajele vocale, suport pentru localizare real time şi stickere emoji mai bune. Sunt şi Live Stickere cu subiecte luate din poze.

Check In

Check În este o funcţie care permite ca membrii familiei să fie mai liniştiţi când pleci undeva. Odată ce porneşti un Check In, un membru al familiei sau prieten e notificat când ai ajuns la destinaţie. Dacă nu ai făcut progres spre destinatie atunci contactul acela primeşte datele tale de localizare, nivel de batere şi statusul conexiunii.

StandBy

Această funcţie a scăpat online înainte de lansare şi este o experienţă fullscreen ce apare pe lockscreen-ul de iPhone atunci când e folosit în mod „noptieră”, când e pus la încărcat pe un suport cu orientare landscape. Afişează ceasuri mari, arătoase, pozele preferate şi widgeturi, inclusiv Smart Stacks, care scot în față widgeturile potrivite. Apar şi Siri, Live Activities, apeluri de preluat şi notificări mai mari.

Altele

  • Tastatura primeşte Autocorrect cu AI, predicţie inline şi un nou model de recunoaştere vocală
  • Comanda „Hey Siri” devine doar „Siri” şi atât
  • Apple Maps suporta hărţi offline
  • Safari are protecţie mai mare pentru browsing PRivate
  • Aplicaţia Health are un nou set de funcţii legate de sănătate mentală
  • Apple Music are playlisturi colaborative

Etichete: , , , , , ,