Microsoft vrea să mute Windows cu totul în cloud; Iată cum

Scris de | 28 iunie, 2023
Microsoft vrea să mute Windows cu totul în cloud; Iată cum

Pivotarea celor de la Microsoft spre cloud s-a făcut de ceva vreme, cam de când Satya Nadella controlează destinul companiei. Putin peste un deceniu aş spune şi se cunoaşte în toate segmentele colosului din Redmond. Cea mai nouă mutare a companiei este de a pune Windows complet în cloud.

O prezentare internă Microsoft nouă dezvăluie planurile pe termen lung pentru Windows. Windows 365 a fost primul semn că lucrurile se vor muta de la computing local în cloud computing. E drept pe latura comercială, dar acum la fel se întâmplă şi pentru consumatori. Aceste lucruri le regăseam într-o prezentare „state of the business” Microsoft ce datează încă din iunie 2022.

Acolo Microsoft discuta despre modul în care îl va dezvolta pe Windows 365 încât să ofere o experienţă Windows completă disponibilă sub formă de streaming din cloud pe orice device. Aceste detalii au ieşit la iveală în cadrul audierilor FTC versus Microsoft, care recent dezvăluiseră şi câteva planuri ale celor de la Sony din greşeală.

Mutarea lui Windows 11 tot mai mult în cloud este identificată drept „o oportunitate pe termen lung” în cadrul strategiei Microsoft „Modern Life” pentru consumatori. Dorinţa este de a folosi puterea cloud-ului şi clientului pentru a oferi servicii îmbunătăţite pe bază de AI şi o transformare completă a experienţei digitale a utilizatorilor.

Windows 365 este un serviciu care face streaming cu o versiune full de Windows pe dispozitive, doar pentru clienţii comerciali. A început să fie integrată în Windows 11 tot mai mult, astfel că un update viitor va include Windows 365 Boot, care le va permite dispozitivelor Windows 11 să se logheze într-un Cloud PC la boot în locul unei versiuni locale de Windows.

Windows 365 Switch e inclus în WIndows 11 şi integrează Cloud PC-urile în Task View. Există şi Windows Copilot, un asistent AI pentru Windows 11, care face rezumate ale conţinuturilor din aplicaţii, le rescrie sau le explică.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge