Jeff Bezos vrea să lanseze rachetele Blue Origin şi din Europa

Scris de | 4 iulie, 2023
Jeff Bezos vrea să lanseze rachetele Blue Origin şi din Europa

Jeff Bezos nu vrea să rămână în urma lui Elon Musk şi Richard Branson şi se pregăteşte să îşi extindă proiectul spaţial Blue Origin. Cum? Prin noi baze de lansare în afara Statelor Unite. Inclusiv Europa e vizată.

Blue Origin a anunţat planuri de a îşi extinde operaţiunea spre Europa şi dincolo de ea. Informaţia a fost coroborată inclusiv de Financial Times. O parte importantă a creşterii acestui business este de a găsi o zonă pentru lansări internaţionale. În acest moment Bezos are baze de lansare în Texas, Washington, Florida şi Alabama.

Caută în mod activ locuri noi, atât pentru lansări, cât şi pentru producţie şi dezvoltare software. Se discută despre achiziţii şi trecerea la o scară mai mare. În 2022 Blue Origin a cumpărat startup-ul Honeybee Robotics din New York, o companie care a primit recent un contract de 3.4 miliarde de dolari pentru a construi un lunar lander pentru a treia misiune NASA Artemis, una de aselenizare.

SpaceX a lui Elon Musk a prins contractul pentru Artemis I şi II. Blue Origin a fost prima companie privată care a reuşit să lanseze, să aducă în spaţiu şi la sol o rachetă reutilizabilă. A rămas totuşi în ultima rivalilor săi din cauza lipsei de baze de lansare. Amazon are pe rol Project Kuiper, ce va folosi racheta Blue Origin New Glenn pentru cel puţin 12 lansări între 2024 şi 2029 după ani de întârzieri.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget