Un nou program de masterat, cu specializarea Cybersecurity, disponibil la Universitatea de Vest din Timișoara

Scris de | 7 august, 2023
Un nou program de masterat, cu specializarea Cybersecurity, disponibil la Universitatea de Vest din Timișoara

Eviden și Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) anunță lansarea unui nou program de studii universitare de masterat în securitate cibernetică, cu predare exclusiv în limba engleză. Acesta va oferi studenților noțiuni generale de securitate cibernetică, îi va familiariza cu gestiunea celor mai comune amenințări în domeniu, iar experți din cadrul Eviden vor preda cursuri și vor ține laboratoare cu masteranzii.  Totodată, compania Eviden va investi în crearea, în cadrul facultății, a unui laborator dedicat de tehnologii și aplicații Cybersecurity.

„Prin implicarea noastră în acest proiect, ne dorim să contribuim la dezvoltarea competențelor și a cunoștințelor în acest domeniu, să sprijinim cercetarea și educația de calitate și să stimulăm crearea unui ecosistem de inovare și antreprenoriat în domeniul securității cibernetice. Suntem convinși că acest program va aduce beneficii studenților si cadrelor didactice, dar va marca și liantul unei relații puternice și de durată între companie și UVT. De asemenea, participarea directă a colegilor noștri va asigura suportul necesar pentru dezvoltarea cu succes a acestui program. Pregătirea programului a durat aproximativ un an și jumătate, timp în care specialiștii din cadrul Universității, alături de experți ai Eviden, au identificat trei direcții de interes: Cloud Security, DevSecOps și Pentest, care au fost introduse în curriculă”, a declarat Diana Sipos, Country Manager Eviden în România. 

Noul program de masterat în limba engleză își propune să realizeze transferul și integrarea noțiunilor generice de securitate cibernetică, contribuind la familiarizarea studenților masteranzi cu conceptele fundamentale care definesc securitatea în mediul informațional, precum cele de malware, atacuri cibernetice, exploatare “zero-day” etc. 

Ulterior, setul de cunoștințe este continuat cu expunerea gestiunii amenințărilor cibernetice asociate celor mai comune zone ale pieței IT, unde securitatea cibernetică are un impact major nu doar din punct de vedere financiar, dar și din punctul de vedere al infrastructurii asociate: în mediul privat, în medii virtualizate/cloud, respectiv în mediul academic.

Pentru adaptarea continuă la nevoile și fluctuațiile pieței muncii, dar și pentru oferirea de nișe specializate de studiu în domeniul securității cibernetice, parteneriatul strategic dintre Universitatea de Vest din Timișoara și Eviden urmează să fie concretizat într-un prim proiect comun – laboratorul de tehnologii și aplicații de Cybersecurity.  

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,