Lamborghini Lanzador este o supermaşină electrică inspirată de nave spaţiale

Scris de | 24 august, 2023
Lamborghini Lanzador este o supermaşină electrică inspirată de nave spaţiale

Un Lamborghini electric e un mare sacrilegiu pentru petrolheads, dar iată-ne aproape de o astfel de maşinărie, un concept numit Lanzador fiind prezentat oficial. Ce poate acest Lamborghini Lanzador aflaţi mai jos.

Lanzador nu va fi lansat oficial şi disponibil spre achiziţie, dar va servi ca bază pentru viitoare modele Lamborghini. Vehiculul electric a fost prezentat la Monterey Car Week, sub formă de concept, venind după săptămâni de teasere. Noul model electric are un design inspirat de nave spaţiale şi este un gran tourer (GT), cu funcţii generoase de infotainment.

Lamborghini Lanzador foloseşte o consolă centrală cu punte în formă literei „Y” şi un bord slim pentru a face setările maşinii. Şoferul are acces la controlul climatizării şi la diferite funcţii digitale printr-o „unitate a pilotului”. Această unitate permite şi acces la moduri de şofat prin sistemul de controla ANIMA de la Lamborghini.

Există chiar şi ecrane retractabile care oferă streaming pentru pasageri, cu informaţii legate de climă, divertisment, viteza, distanţă. În ce priveşte designul, şoferul şi pasagerul stau aproape de sol, ca într-o cabină de avion de luptă şi sunt despărţiţi de consola centrală. Acoperişul maşinii are înălţime de doar 1.5 metri, deci automobilul e cât se poate de jos.

Lanzador are portbagaj şi în faţă şi în spate, vine cu motoare electrice de înaltă putere pe fiecare ax, cu o putere maximă de peste un megawatt. Există şi tracţiune integrală cu e-torque pe axul spate pentru viraje mai precise. Ni se promite o autonomie sporită mulţumită unei noi generaţii de baterie, dar nu avem număr de kilometri.

Pe acest concept se vor baza Lambo-urile produse prin 2028 şi ulterior.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget