Honor îmbină moda și tehnologia cu un nou concept de pliabil: Honor V Purse

Scris de | 1 septembrie, 2023
Honor îmbină moda și tehnologia cu un nou concept de pliabil: Honor V Purse

Honor Magic V2 a deschis keynote-ul IFA 2023 de la Berlin, însă noutatea a venit în partea a doua a show-ului, atunci când a fost anunțat și prezentat noul concept de pliabil al celor de la Honor, pe care compania l-a denumit Honor V Purse, „telefonul-poșetă”, și care se deschide în exterior, spre deosebire de design-ul actual al acestui tip de pliabile. Honor spune că vrea ca acest telefon să marcheze „începutul unei ere în care dispozitivele electronice fac parte din garderobă”, și cumva am remarcat această tendință la mai mulți producători în ultimii ani, de a crea telefoane care să funcționeze și ca piese fashion.

Telefonul vine cu un Always-on Display care imită design-ul unei genți de mână și pot fi atașate de ele chiar elemente de design, precum lanțuri, ciucuri, pene sau curele, care reacționează și se mișcă odată cu smartphone-ul. De asemenea, Honor V Purse este compatibil cu o gamă largă de curele și lanțuri ce se prind de balama pentru a putea purta telefonul agățat de umăr, precum o geantă obișnuită sau o poșetă de mână.

Cei familiarizați cu istoria telefoanelor pliabile, vor vedea aici probabil o asemănare cu primul astfel de model de la Huawei, care avea un buton pe care apăsai pentru a debloca formatul extins al telefonului. Honor pare că a dus însă ceva mai departe acest design, și se concentrează foarte mult pe latura artistică, dorind să facă din V Purse ceva mai mult decât un telefon. Astfel, compania a încheiat parteneriate cu Bram Van Diepen, director de design al Burberry, decanul Academiei de Artă din China, Yuan Youmin, și multe alte nume din industria artei și fashion pentru a crea modele de Always-on Display (AOD) speciale, care se vor putea găsi doar pe Magic V Purse, pentru a contribui la estetica device-ului.

Telefonul este momentan doar la stadiul de concept, însă Honor a anunțat pe scenă că plănuiește să deschidă platforma de realizare a design-urilor pentru AOD, care va permite mai multor oameni să își dea frâu liber creativității. Platforma permite AOD-ului să reacționeze față de acțiunile utilizatorului, urmărind atingerile sale și are acces la senzorii de lumină ambientală și la accelerometru. Nu sunt detalii despre hardware, însă se pare că balamaua ar rezista la 400.000 de plieri. Rămâne de văzut ce îi rezervă viitorul lui Honor V Purse.

Etichete: , , , , , , , ,