Honor aduce în Europa pliabilul Honor Magic V2, cel mai subțire smartphone lansat vreodată. Primele impresii

Scris de | 1 septembrie, 2023
Honor aduce în Europa pliabilul Honor Magic V2, cel mai subțire smartphone lansat vreodată. Primele impresii

Keynote-ul Honor din cadrul IFA 2023, de la Berlin, a inclus două elemente principale, ambele pliabile: Honor Magic V2 și noul Honor Magic Purse (de care vorbim într-un alt articol). Pliabilul Magic V2 nu e ceva nou, fiind deja lansat și disponibil în China, însă la IFA a fost anunțată sosirea sa pe piața europeană, și deja se anunță ca un concurent redutabil pentru Galaxy Z Fold 5-ul celor de la Samsung.

Honor Magic V2 se laudă cu cel mai subțire corp de pe smartphone-urile pliabile și nu numai, pentru că acesta ar putea fi cel mai subțire smartphone lansat vreodată, având o grosime de doar 4,7mm în format pliat, sub cei 4,75mm pe care îi măsura Vivo X5 Max, deținătorul anterior al recordului. În formatul pliat, de telefon „normal”, ajunge la 9,9mm.

Telefonul are 231g și balamaua sa este realizat dintr-un aliaj de titaniu, în timp ca cadrul este fabricat dintr-un aliaj de magneziu. Pe față avem sticlă, la fel și pe spate, însă există și o versiune cu piele ecologică (rămâne de văzut dacă aceasta va ajunge pe piața europeană). Există și suport pentru stylus, integrat chiar pe ambele ecrane ale telefonului.

Honor Magic V2 are un ecran principal LTPO OLED cu 1 miliard de culori și rată de refresh de 120Hz, atingând o luminozitate maximă de 1600 de niți. Ecranul extins atinge 7,92 inchi, iar cel secundar 6,43 de inchi, foarte aproape de un telefon normal, cu o rezoluție de 1060 x 2376 de pixeli. Și acest din urmă e LTPO OLED și are tot 120Hz ca rată de refresh.

La interior, se află cel mai nou procesor Qualcomm, adică Snapdragon 8 Gen 2, realizat pe 4nm și cu 8 nuclee, fiind ajutat de un GPU Adreno 740. Memoria RAM e uriașă, fiecare din cele 3 variante de configurații având 16GB, la care se adaugă o stocare de 256GB, 512GB sau chiar 1TB. Rulează Android 13, bineînțeles, cu interfața MagicOS 7.2.

Camerele sunt 4 la număr, un setup triplu pe spate și o cameră de selfie, de 16MP cu f/2.2. În ansamblul de pe spate există o principală de 50MP (f/1.9), cu stabilizare optică, un senzor tele de 20MP (f/2.4), și acesta cu stabilizare optică și un ultrawide de 50MP (f/2.0). Filmarea se realizează până la calitate 4K la 60fps pe spate, respectiv 30fps pe față.

Sunetul vine din două difuzoare stereo, iar bateria, în ciuda subțirimii considerabile a telefonului, are 5000mAh, fiind una mai mult decât capabilă pentru un telefon pliabil. Există și un senzor de amprentă pe laterală, iar încărcarea se face la 66W pe fir (dovadă că și pliabilele pot avea parte de fast charging în adevăratul sens al cuvântului.

Sunt 4 variante de culoare, Black, Silk Black, Silk Purple și Gold. Din nefericire, Honor nu a anunțat și data la care ar urma să fie disponibil telefonul în Europa, sau prețul pe care îl va avea acesta, astfel că o să revenim cu detalii atunci când va fi cazul.

Impresii

Ne-am aflat în sală la keynote-ul Honor și ulterior am avut și ocazia de a ne juca puțin cu telefonul și a-l vedea astfel cu proprii ochi. În prinul rând, surprinde într-adevăr subțirimea sa, fiind fără dubiu, cel mai subțire telefon pe care am pus vreodată mâna, în formatul extins. Ecranul este superb, foarte luminos și o plăcere pentru ochi, chiar și în luminile puternice de la standul Honor de la IFA. Chiar și în formatul de telefon normal, Honor Magic V2 e ușor de ținut în mână și se simte mai natural decât unii rivali. E remarcabil faptul că Honor a reușit să introducă toate componentele într-un corp atât de mic, fără să facă vreun sacrificiu. Pe hârtie, camerele sunt solide, procesorul este cel mai bun posibil la acest moment, iar bateria și încărcarea sunt remarcabile.

De altfel, acesta va fi și principalul atu al celor de la Honor în lupta de pe piața pliabilelor, în opinia mea: faptul că oferă un telefon cu format extins, design remarcabil, dar care se și poate încărca rapid, la bătaie cu orice flagship din ziua de azi. Nu știu exact care va fi performanța în jocuri sau în aplicații care îl vor solicita serios pe Honor Magic V2, însă abia aștept să pun mâna pe el și să vedem dacă ceea ce se preconizează a fi remarcabil se va transpune în realitate.

Până atunci însă, pare un rival redutabil pentru Fold 5-ul celor de la Samsung, și îl egalează pe acela în mai toate aspectele, ba chiar îl și învinge pe hârtie în multe. Sper să ajungă în România cât mai repede, pentru că și timing-ul lansării sale va fi esențial, și mai ales la un preț competitiv, care să nu depășească cu foarte, foarte mult mia de euro.

Etichete: , , , , , , ,