Huawei Mate X5 a debutat: telefon pliabil cu cameră periscop

Scris de | 9 septembrie, 2023
Huawei Mate X5 a debutat: telefon pliabil cu cameră periscop

Huawei Mate X5 a debutat pe neaşteptate la acest final de săptămână şi avem de-a face aici cu un telefon pliabil cu cameră periscop. Succesor direct pentru Mate X3, Mate X5 păstrează designul neschimbat, dar face schimbări sub „capotă”.

Are acelaşi ecran pliabil LTPO OLED de 7.85 inch, cu rezoluţie de 2224 x 2496 pixeli şi vine cu un ecran extern LTPO OLED de 6.4 inch, cu rezoluţie de 2504 x 1080 pixeli, cu protecţie Kunlun Glass. Variantele de culoare includ Phantom Purple, pe lângă Feather White, Feather Black, Feather Gold şi Green Mountain.

Modulul foto din spate are aceiaşi senzori, printre care cel principal de 50 MP, cu deschidere F/1.8, alături de unul de 13 MP ultrawide şi unul de 12 MP periscop cu zoom optic 5X. Telefonul pliabil are până la 16 GB RAM şi 1 TB stocare. Nu ştim ce chipset apare aici, dar sunt şanse să fie un Kirin din seria 9000, similar cu ce am văzut pe seria Mate 60.

Ar putea fi chiar un cip 5G, judecând după ultimele speculaţii. Avem de-a face şi cu un design nou pentru antene, care oferă o recepţie mai bună a semnalului. Antena Huawei Lingxi oferă un algoritm AI care selectează o reţea optimă şi conectivitate optimă.

Altfel, Huawei Mate X5 propune o baterie mare, de 5060 mAh, care suportă încărcare la 66W pe fir, 50W wireless şi 7.5W inversă wireless. Rulează HarmonyOS 4 şi aduce control prin gesturi în aer, care vă permit să faceţi browsing în video-uri, pagini web şi imagini.

Are şi certificare IPX8 şi suporta mesagerie bidirecţională în China. Încă nu avem preţ oficial.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena