Apple Watch Series 9 soseşte cu un gest de control Double Tap revoluţionar, CPU puternic

Scris de | 13 septembrie, 2023
Apple Watch Series 9 soseşte cu un gest de control Double Tap revoluţionar, CPU puternic

În cadrul evenimentului Wonderlust de pe 12 septembrie, Apple a dezvăluit nu doar seria de telefoane iPhone 15, ci şi o pereche de ceasuri noi. E vorba despre Apple Watch Series 9 şi Apple Watch Ultra 2. Despre primul aflaţi totul în următoarele rânduri, acesta fiind un model cu CPU nou, mult mai puternic.

Avem de-a face cu un smartwatch cu watchOS 10 la bord şi cu un CPU puternic S9 SiP. Oferă suport pentru sănătate mentală şi creşte sustenabilitatea. Ecranul său ajunge acum la 2000 de nits de luminozitate, dublu faţă de predecesor.

Astfel se bucură de o vizibilitate optimă în bătaia soarelui şi poate scădea la un singur nit în condiţii low light. .Anumite variante de ceas sunt produse într-un mod ce implică zero emisii. Poate cea mai mare inovaţie este gestul double tap, care implică un soi de ciupire în aer, interpretată drept comenzi de ceas.

Permite răspunderea la apeluri, oprirea de alarme şi playback media, plus multe altele. Siri îşi procesează acum comenzile local şi nu mai necesită neapărat Internet. Avem parte şi de un cip Ultra Wideband de generaţie secundă, care ajută la găsirea unui iPhone cu o mai mare precizie, la nivel de distanţă metrică şi semnalare sonoră când te apropii de el.

Vine cu corp de 41 sau 45 mm, corp din aluminiu sau oţel, Always On Display şi clasicele funcţii de fitness şi sănătate: EKG, senzor de puls, SpO2, alertă puls neregulat. Are şi senzor de temperatură şi tracker de ciclu, plus funcţii de urgenţă.

Rezistă la scufundare până la 50 de metri adâncime şi oferă o autonomie de până la 18 ore. Are corp din oţel inoxidabil, culori variate şi curele Sport Loop. Costă 399 dolari în versiunea GPS şi 499 în cea Cellular.

Watch SE costă 249 USD GPS şi 299 USD Cellular.

Etichete: , , , ,