iPhone 16 Pro ar putea primi o cameră cu zoom tetraprism

Scris de | 20 septembrie, 2023
iPhone 16 Pro ar putea primi o cameră cu zoom tetraprism

Apple a îmbunătăţit camera cu zoom doar pe iPhone 15 Pro Max în acest an, ducându-l la zoom optic 5X. Între timp iPhone 15 Pro se mulţumeşte cu o cameră clasică, cu zoom 3X. Azi aflăm ce upgrade-uri va primi iPhone 16 Pro.

Cei de la The Verge au aflat că iPhone 16 Pro ar putea beneficia de nouă lentila cu zoom „tetraprism” şi de tehnologia de pe iPhone 15 Pro Max. Ambele modele iPhone Pro din 2024 sunt aşteptate să aducă camere tetraprism, similare cu ce folosesste Apple acum pe 15 Pro Max.

Informaţia e preluată de la un reputat analist, Ming-Chi Kuo, care se axează pe zvonuri şi produse Apple. Sistemul tetraprism imită o lentilă de 120 mm a unei camere full frame. Obiectivele de genul sunt de obicei groase, doar că Apple a evitat asta, creând un design inovator tetraprism, integrat direct în iPhone.

Razele de lumină sunt reflectate de 4 ori prin structura de sticlă, permiţând luminii să călătorească o perioadă mai lungă într-un spaţiu mai compact. Astfel se creează destulă separare între lentilă şi senzor pentru o lungime focală crescută.

iPhone 13 Pro şi iPhone 14 Pro au avut sisteme de cameră cam la fel, iar 15 Pro nu aduce nici el vreun upgrade uriaş, cel puţin la zoom. E cazul că 16 Pro să primească ceva special.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge