Microsoft prezintă Surface Laptop Studio 2, cu plăci RTX Seria 40, până la 64 GB RAM

Scris de | 22 septembrie, 2023
Microsoft prezintă Surface Laptop Studio 2, cu plăci RTX Seria 40, până la 64 GB RAM

Microsoft a prezentat noi produse din gama Surface în ultimele 24 de ore, iar pe lângă Surface Go 4, a dezvăluit şi Surface Laptop Studio 2. Oferă un salt de performanţă impresionant, între procesoarele Intel Core i7 de generaţie 13.

Are şi GPU-uri NVIDIA RTX 4050 sau 4060 la bord, iar în cadrul unui demo Microsoft a prezentat noul device depăşind un MacBook Pro cu CPU M2 Max în Blender, unealta de creaţie 3D. Şi Microsoft nu se zgârceşte la cifre: până la 2 TB stocare şi până la 64 GB RAM. Avem de-a face cu un ecran tactil de 14.4 inch, cu refresh rate de 120 Hz acum, cu Dolby IQ şi HDR.

Autonomia impresionează la rândul său, ajungând până la 18 ore. Dispozitivul aduce şi o unitate de procesare neurală, un NPU util pentru sarcini legate de AI, o premieră pentru un laptop cu Windows şi Intel. Stă bine şi la conectivitate: port USB-A, două porturi USB-C, un microSD card reader. Avem de-a face aici cu un rival direct pentru MacBook Pro, de la puterea de procesare la nivel de AI la design şi cantitatea de RAM şi stocare.

Laptopul se vinde de pe 3 octombrie la suma de 1999 dolari.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizmochina