Microsoft ar fi încercat să le vândă Bing celor de la Apple

Scris de | 29 septembrie, 2023
Microsoft ar fi încercat să le vândă Bing celor de la Apple

Reprezentanți ai Apple și Microsoft s-au întâlnit în 2020 pentru a discuta o posibilă vânzare a Bing, motorul de căutare al companiei din Redmond. Discuțiile nu au progresat însă prea mult, lucru care indică faptul că șefii Apple – inclusiv Eddy Cue, care a fost implicat în întâlniri atunci – nu au luat în considerare ideea.

O mărturie în procesul antitrust care se derulează acum împotriva celor de la Google a arătat că Apple nu s-a gândit serios să renunțe la cel mai popular motor de căutare ca fiind cel implicit de pe iPhone-uri. Microsoft consideră că Apple s-a folosit de această posibilitate doar pentru a obține mai mulți bani de la Google, pentru a-și păstra poziția. „Nu e un secret că Apple obține mai mulți bani din existența Bing decât Bing însuși” a declarat Mikhail Parakhin de la Microsoft, într-o audiere derulată miercuri.

Conform celor de la Bloomberg, Apple ar fi „avut îngrijorări cu privire la abilitatea Bing de a se lupta cu Google în ceea ce privește calitatea și funcțiile”. Mărturia lui Eddy Cue indică același lucru, acesta spunând că „nu exista o alternativă concretă pentru Google la acel moment”, el subliniind și că un rival serios încă nu poate fi identificat. Apple ar obține în jur de 20 de miliarde de dolari anual pentru a menține Google ca motorul de căutare principal pentru iOS și iPadOS. Săptămâna trecută, CEO-ul DuckDuckGo, un alt motor de căutare, spunea că „sunt prea mulți pași” pentru a schimba motorul de căutare default al iPhone-ului.

Bing a avut însă o șansă uriașă în trecut, fiind motorul de căutare principal pentur Siri și Spotlight în urmă cu câțiva ani, începând de la iOS 7. Au existat inclusiv întâlniri între Satya Nadella (CEO-ul Microsoft) și Tim Cook pentru o înțelegere care să extindă aplicabilitatea Bing în 2016, însă nici acestea nu s-au concretizat. Cea mai recentă înțelegere dintre Apple și Google a fost făcută în 2021.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Microsoft reportedly pitched Apple on buying Bing to no avail