Posesorii de PlayStation se grăbesc să-și șteargă conturile de frica hackerilor

Scris de | 30 septembrie, 2023
Posesorii de PlayStation se grăbesc să-și șteargă conturile de frica hackerilor

Serverele Sony au fost prădate acum câteva zile de un grup de hackeri numit Ransomed.vc. Aceștia susțin că au spart toate serverele companiei și că vor vinde informațiile pe dark web dacă nu primesc o răscumpărare. Dar gamerii de pe PlayStation nu de asta sunt speriați, ci mai de grabă de răspunsul companiei care a refuzat să le ofere hackerilor vreun ban. Abia de aici au început să apară temerile, mai ales că atacatorii au publicat o parte dintre fișiere pentru a dovedi că vorbesc serios.

Situația nu ar fi fost atât de înfricoșătoare dacă gamerii nu ar mai fi trecut prin asta. PlayStation are un istoric destul de rușinos atunci când vorbim despre hackeri, după ce în 2011, un incident similar cu acesta a rezultat în publicarea datelor personale a peste 77 de milioane de gameri. Toată treaba a fost urmată de 23 de zile în care toată rețeaua PlayStation a fost offline pentru a rezolva problema. De această dată nu pare să fie așa de rău, momentan serverele PS funcționând bine-mersi, dar dacă s-ar ajunge iarăși la situația de acum 12 ani cred că reacția publicului ar fi mult mai gravă decât atunci.

Ținând cont de toate astea, pare că încrederea oamenilor în PlayStation a cam scăzut, iar frazele precum „Cum să-mi șterg contul de PlayStation?” au devenit populare pe Google în ultimele zile. În momentul de față, situația este încă la început iar Sony investighează spusele celor de la Ransomed.vc. Probabil vom auzi un răspuns oficial în curând, dar oamenii au început deja să se teamă de liniștea japonezilor și se protejează singuri.

Etichete: