Probleme de bogați: NFC-ul de pe iPhone 15 se strică după încărcarea wireless în mașini BMW

Scris de | 2 octombrie, 2023
Probleme de bogați: NFC-ul de pe iPhone 15 se strică după încărcarea wireless în mașini BMW

Mai mulți utilizatori de iPhone 15 Pro și Pro Max, care se întâmplă să conducă și mașini produse de BMW, raportează pe rețeaua de socializare X și pe forumurile MacRumors că funcționalitatea NFC de pe telefon devine nefuncțională după încărcarea telefonului pe suprafața wireless de la bord. Se pare că problema este una hardware, care duce la deteriorarea permanentă a NFC-ului de pe telefon, făcând imposibilă funcționalitatea de plată Apple Pay, sau Car Key, care este compatibilă cu respectivele mașini.

Momentan, Apple și BMW nu confirmă sau infirmă aceste cazuri

Utilizatorii de iPhone afectați spun că la ceva vreme după încărcarea în mod wireless în mașinile de la BMW, telefonul intră într-un mod „recovery”, întrucât detectează că a apărut o problemă hardware. Acesta se manifestă prin afișarea unui ecran alb, după care telefonul se restartează. Odată repornit, acesta pierde complet funcționalitatea NFC, care asigură plăți cu telefonul sau deschiderea mașinii prin chei digitale.

În încercarea de a accesa aceste funcții, utilizatorii sunt întâmpinați cu mesajul de eroare „Nu am putut seta Apple Pay”, fără posibilitatea de a activa sau dezactiva serviciul sau de a adăuga sau șterge carduri bancare de pe telefon.

Vestea proastă este că aceste încărcătoare integrate în mașinile de la BMW par să deterioreze permanent modulul NFC din iPhone, fiind imposibilă restaurarea funcțiilor prin resetare sau alte soluții software. Unii clienți spun că au reușit să își înlocuiască telefoanele la service-uri Apple, confirmând astfel că modulul NFC s-a stricat. Totuși, clienții nu sunt mulțumiți nici de această rezolvare, întrucât noile dispozitive pe care le primesc la schimb sunt de asemenea vulnerabile la aceeași problemă, în cazul în care încearcă să încarce telefonul în mod wireless în mașină.

Este posibil ca și alte încărcătoare wireless să afecteze modelele iPhone 15 Pro

Problema a fost identificată doar pe modele Pro și Pro Max, însă nu este clar dacă și cei care aleg modelele iPhone 15 sau 15 Plus ar putea întâmpina probleme similare. Încă nu există o listă de modele BMW care cauzează această problemă și nici nu știm dacă problema poate fi rezolvată prin software, sau dacă Apple sau BMW vor trebui să ofere o soluție hardware în viitor.

Apple și BMW sunt parteneri, cele două brand-uri colaborând în urmă cu doar câțiva ani pentru a lansa primele chei digitale pentru mașină, care puteau fi integrate în Apple Wallet. Astfel, este posibil ca o soluție să fie descoperită și implementată rapid, dacă cele două companii încă colaborează îndeaproape.

Având în vedere că problema apare atunci când telefoanele sunt încărcate în mod wireless, este posibil ca aceasta să apară și în cazul altor încărcătoare, nu doar pe cele de la BMW. Modelele iPhone 15 sunt lansate abia de o săptămână și câteva zile pe piață, iar astfel de noi probleme ies la iveală pe măsură ce mai mulți utilizatori încep să folosească telefoanele. Cel mai sigur ar fi, în primul rând, să nu încărcați modelele iPhone 15 pe încărcătoare din mașini BMW, dar, pe cât posibil nici pe alte încărcătoare wireless „neoficiale”, măcar până când această situație este clarificată.

Sursa: MacRumors