Netflix plănuiește o nouă creștere de prețuri. Ar urma să fie afectată și piața europeană

Scris de | 4 octombrie, 2023
Netflix plănuiește o nouă creștere de prețuri. Ar urma să fie afectată și piața europeană

Finalul grevei scenariștilor din SUA ar fi trebuit să fie un moment fericit pentru toată lumea, aceștia obținând în mare parte cam tot ce și-au dorit, o premieră într-un astfel de caz. Se pare însă că serviciile de streaming și-au făcut deja un plan pentru a acoperi sumele pe care le vor oferi scenariștilor și posibil și actorilor, odată ce greva acestora va lua și ea sfârșit. Planul respectiv: măriri de prețuri la nivel global, cu SUA și Canada primele pe listă.

Creșterile sunt așteptate să apară la câteva luni după ce se va termina greva actorilor, conform celor de la Wall Street Journal. Momentan, în SUA și Canada Netflix oferă două planuri fără reclame, Standard – 15,49 de dolari, și Premium – 19,99 de dolari, iar în noiembrie 2022, gigantul din streaming a început să ofere și un plan cu reclame, la 6,99 de dolari pe lună. Ultima creștere de prețuri în SUA a avut loc în prima parte a lui 2022.

Rămâne de văzut care va fi reacția abonaților la această veste și când va avea loc aceasta și în Europa, respectiv în România. Pariul meu este undeva în prima jumătate a lui 2024, și mă aștept ca decizia să fie una destul de nepopulară, la fel ca în cazul deciziei cu privire la sharing-ul de parole. Mulți ar putea alege să treacă la un abonament mai ieftin, la un alt serviciu de streaming, sau, de ce nu, să renunțe complet la abonamentul Netflix.

Cei care speră însă că „la alții e mai bine” ar putea fi dezamăgiți, pentru că sunt așteptate creșteri de prețuri în întreaga piață de streaming. Astfel Disney+ va mări chiar săptămâna viitoare prețurile pentru abonamente în SUA și vor urma cu siguranță și alte regiuni, iar Warner Bros. Discovery a anunțat deja o creștere cu 2 dolari a planului fără reclame pentru Discovery+. HBO Max (curând doar Max și în România) ar urma și el.

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Netflix gears up to increase prices again, report claims