Netflix interzice partajarea de parole în România; Implementează o taxă suplimentară

Scris de | 24 mai, 2023
Netflix interzice partajarea de parole în România; Implementează o taxă suplimentară

Vestea săptămânii cu privire la piaţa locală de streaming e că Netflix a adus şi la noi politica prin care interzice partajarea de parole/conturi. Celebra practică de password sharing a vitregit Netflix de-a lungul anilor de zeci de milioane de clienţi plătitori.

Netflix a trimis mesaje spre abonaţii din România prin care a anunţat cum va tarifa suplimentar conturile folosite la comun de multipli utilizatori. Măsura se aplică deja în Spania, unde Netflix ar fi pierdut deja 1 milion de utilizatori din această cauză, conform unui studiu Kantar, citat de Bloomberg – o scădere pe care Netflix o declară temporară, până când utilizatorii în cauză vor migra conturile. Conform informării Netflix, acum un cont poate fi folosit de cineva din afara gospodăriei pentru încă 2.9 euro pe lună.

Iată anunţul postat de Netflix online:

Începând de astăzi, vom trimite acest e-mail către abonații din România, care folosesc la comun contul Netflix în afara locuinței personale.

Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor.

Suntem conștienți că abonații noștri au multe opțiuni în materie de divertisment. De aceea, ne dorim să continuăm să investim consistent într-o varietate de filme și seriale noi, astfel încât, indiferent de preferințele, dispoziția sau limba ta și de persoana cu care vizionezi, să te poți bucura mereu de conținut grozav pe Netflix. *Extra abonatul nu este disponibil momentan abonaților cu facturare prin parteneri.

În ţara noastră preţul de bază pentru un abonament Netflix este de 4.99 euro. Partea bună e ca abonamentul minim de la noi nu are reclame, ca în alte ţări. Totuşi primeşti doar rezoluţie HD şi vizionare pe un singur dispozitiv. Abonamentul standard costa 9.99 euro, iar cel Premium 11.99 euro pe lună. Cel premium oferă 4 aparate în acelaşi timp şi rezoluţie 4K.

Etichete: , , , ,