Google a lansat și Pixel Watch 2, ceasul pe care trebuia să îl lanseze anul trecut

Scris de | 5 octombrie, 2023
Google a lansat și Pixel Watch 2, ceasul pe care trebuia să îl lanseze anul trecut

Google a prezentat alături de noile sale smartphone-uri Pixel 8 și 8 Pro și cea de-a doua generație de smartatch-uri din gama Pixel Watch. Pixel Watch 2 nu arată cu mult diferit la exterior față de modelul anterior, însă încearcă să schimbe destule lucruri la interior pentru a asigura o experiență de utilizare îmbunătățită. De asemenea, acest model primește și noul WatchOS 4, cu o interfață îmbunătățită.

Pixel Watch 2 repară „slăbiciunile” originalului: performanța și autonomia

De obicei procesorul nu este foarte important pentru dispozitive din gama „wearables”, dar pentru Pixel Watch 2, acesta pare să fie cel mai mare upgrade de la un an la altul. La lansarea de anul trecut, originalul ceas Google folosea un chipset Exynos 9110, vechi de câțiva ani deja, construit pe arhitectură de 10nm. Acesta consuma astfel foarte multă energie, raportat la standardele momentului, lucru care a adus la o autonomie sub așteptări pentru Pixel Watch. De asemenea, performanța era cu mult sub cea a dispozitivelor concurente din piață.

Vestea că Google a făcut însă trecerea la Snapdragon W5+ Gen 1, un procesor modern pe 4nm, semnificativ mai puternic și care consumă și mai puțină energie, nu poate decât să bucure fanii Google care aveau de gând să cumpere ceasul. Memoria RAM de 2 GB nu s-a schimbat, dar era oricum de ajuns pentru astfel de dispozitive.

Bateria a rămas în mare partea la fel, făcând un mic salt de la 294 la 306 mAh. Având în vedere upgrade-urile, Google promite 24 de ore de autonomie cu funcția Always on Display pornită, performanță imposibil de atins pe prima generație. Google promite 12 ore de utilizare la 30 de minute de încărcare. Încărcarea nu se mai face însă cu un conector magnetic pe inducție, ci printr-un conector magnetic cu pini fizici.

Alte elemente nu au fost obligatoriu îmbunătățite

Ecranul de 1,2” reprezintă însă un mic „downgrade”: are rezoluție 384 x 384, față de 450 x 450 pixeli pe generația de anul trecut. Sticla ar trebui să fie însă mai rezistentă, iar carcasa este acum realizată din aluminiu reciclat.

La capitolul senzori, ceasul va putea înregistra cam aceleași informații: puls, saturația oxigenului din sânge, pași și alte activități sportive. Google spune însă că noul senzor „multi-path” este cu 40% mai precis decât cel de pe Pixel Watch 1. Încă nu vedem ECG pe aceste ceasuri.

Pachetul standard include Pixel Watch 2 în unica sa variantă, de 41mm, cu 6 luni de Fitbit Premium, cablul de încărcare și o curea din silicon. Prețul pornește de la 350 de euro, și poate ajunge la 400 de euro pentru varianta cu conectivitate 4G. Fiind un ceas de aceeași formă precum generația anterioară, curelele sunt în continuare compatibile.

Etichete: , , ,

Sursa: GSM Arena