Se lucrează la primul film în universul Cyberpunk 2077

Scris de | 6 octombrie, 2023
Se lucrează la primul film în universul Cyberpunk 2077

Puțini credeau că licența Cyberpunk 2077 mai poate fi salvată acum trei ani, la lansarea originală a jocului. Reputația acestui titlu a fost permanent pătată de o lansare dezastruoasă, însă patch-urile din ultimii ani, serialul de pe Netflix „Edgerunners” și noul DLC Phantom Liberty, au demonstrat că Cyberpunk este mai mult decât un joc plin de bug-uri, „aruncat” pe piață înainte de a fi gata. Acum că imaginea brand-ului a fost „spălată”, studioul polonez CD Projekt RED anunță planuri pentru viitorul seriei, care vor include și un film.

Filmul va fi dezvoltat alături de studioul Anonymous Content

Parteneriatul cu studioul de film Anonymous Content a fost unul neașteptat. CD Projekt lucra îndeaproape cu acesta pentru a dezvolta un proiect „live-action”, adică filmat cu actori reali, în universul Cyberpunk 2077. Filmul (sau serialul?) nu va urmări obligatoriu acțiunea din joc, cu personajele pe care le cunoaștem deja, ci, va aborda o strategie similară cu cea a serialului animat Edgerunners, care a urmărit un grup nou de protagoniști. Astfel, cei care s-ar fi așteptat să îi vedem într-o adaptare cinematografică Cyberpunk pe actorii Keanu Reeves și Idris Elba, care apar în jocul video, vor fi, cel mai probabil, dezamăgiți.

Probabil că fanii nu vor fi dezamăgiți însă să audă că Anonymous Content este unul dintre cele mai de succes studiouri din ultima perioadă, fiind responsabil pentru producții precum True Detective, Mr. Robot, The Revenant sau Spotlight. Asta înseamnă că proiectul pare să fie pe mâini bune și că ne putem aștepta la o distribuție de buget înalt pentru proiectul Cyberpunk care va intra în curând în producție.

CD Projekt RED anunță că momentan se caută un scenarist care să contureze o poveste nouă în acest univers, și promite că echipa sa de dezvoltare de jocuri va lucra îndeaproape cu Anonymous Content pentru a se asigura că proiectul va urma o cale apropiată de viziunea originală a universului Cyberpunk 2077.

Următorul joc Cyberpunk 2077 va fi dezvoltat doar pe jumătate în Polonia

Cât despre joc, știam deja de aproape un an că Cyberpunk 2077 va primi un singur DLC, proaspăt lansatul Phantom Liberty, și că dupp lansarea acestuia, întreaga echipă va fi mutată apoi pe continuarea jocului. Cel de-al doilea joc va fi dezvoltat pe Unreal Engine, iar compania poloneză a dezvăluit că că jocul va fi dezvoltat doar pe jumătate în studioul său principal din Polonia, urmând ca studiouri din Canada (Vancouver) și SUA (Boston) să fie de asemenea implicate.

Etichete: ,

Sursa: CD Projekt RED