Un nou Steam Deck este pe cale să fie lansat. Nu este Steam Deck 2

Scris de | 6 octombrie, 2023
Un nou Steam Deck este pe cale să fie lansat. Nu este Steam Deck 2

Steam Deck de la Valve este deja în al doilea an de disponibilitate pe piață și se apropie de cel de-al treilea, însă vești despre o nouă versiune a PC-ului de gaming portabil întârzie să apară. Reprezentanții Valve au dezvăluit recent că nu ar trebui să ne așteptăm la un Steam Deck 2 înainte de 2025, când va exista (probabil) un salt de performanță semnificativ pentru a justifica existența unui nou dispozitiv, însă cei care sunt acum pe cale să comande un Steam Deck, probabil că ar trebui să amâne această decizie. Valve nu pregătește un Steam Deck 2 încă, dar pregătește o nouă versiune a originalului, cu hardware actualizat.

Următorul Steam Deck ar primi doar un modul nou Wi-Fi

 Conform mai multor documente publice ale organizațiilor din SUA și Coreea de Sud, care testează dispozitivele cu capabilități wireless înainte de lansare pentru conformitate cu frecvențele locale, Valve pregătește un „refresh” hardware pentru Steam Deck. Acesta ar urma să integreze același procesor proprietar cu numele de cod „Van Gogh”, realizat în parteneriat cu AMD, deci la nivel de performanță brută, nu ne putem aștepta la îmbunătățiri.

Totuși, performanța în conectivitate wireless ar putea fi semnificativ îmbunătățită, conform informațiilor disponibile. Modulul Wi-Fi și Bluetooth primește un upgrade de la Wi-Fi 5, o versiune considerată deja învechită, la Wi-Fi 6, cea mai recentă variantă disponibilă pe piață. Desigur, alături de Wi-Fi mai rapid, Steam Deck ar primi în urma acestui upgrade și Bluetooth din generație mai nouă, pentru conexiuni mai stabile și mai multe, cât și redare de sunet la calitate mai înaltă.

Pentru a-și ascunde urmele, Valve a trimis noul Steam Deck pentru certificare sub numele unei companii din China, numită Quectel Wireless Solutions.

Noul Steam Deck „refresh” are numărul de model 1030 și a intrat în testele FCC din SUA încă de pe 13 august. Acest lucru sugerează că dispozitivul este aproape gata de a fi pus la vânzare. Documentele de certificare cer autorităților să nu mai treacă dispozitivul prin întregul proces de testare, întrucât singurele diferențe sunt la nivelul modulului și antenelor wireless. În ciuda faptului că noul modul este capabil de conexiuni Wi-Fi 6E pe 6GHz, Valve a primit certificare doar pentru Wi-Fi 6 „standard”, pe 5GHz, în Coreea de Sud.

„Upgrade-ul” nu este necesar pentru cei care au deja unul

Oricare ar fi situația, cei care au deja un Steam Deck nu ar avea motive să îl schimbe, decât dacă vitezele din prezent de pe Wi-Fi li se par prea mici. Totuși, cei care nu au un Steam Deck și nu se grăbesc să cumpere unul ar putea să mai aștepte puțin până când noul dispozitiv îmbunătățit ar intra în stoc.

Etichete: , , ,

Sursa: https://www.theverge.com/2023/10/5/23904795/steam-deck-1030-fcc-certification-6ghz-wifi