Uber Eats a ieșit de pe piața din România fix în momentul în care domeniul livrărilor de mâncare urma să crească, adică la începutul anului 2020. Serviciul încă există însă în alte regiuni, iar recent, a adăugat o nouă funcție, pe care toate companiile din domeniu ar trebui să o copieze cât mai repede: posibilitatea de a comanda mâncare de la două restaurante diferite. Partea cea mai bună este că o comandă dublă nu crește și costul de livrare.
Pentru prima dată, un serviciu de livrare de mâncare, oferă posibilitatea de comandă de la două restaurante simultan
Serviciul de livrare Uber Eats a anunțat momentan pentru SUA funcția „multi-store ordering”, care permite să pui în coșul de cumpărături virtual feluri de mâncare de la două restaurante simultan printr-un nou buton. Odată ce ai adăugat mâncare de la un restaurant, apare și opțiunea de a combina această comandă cu una de la un alt restaurant. Limita de restaurante este însă de două, fiind imposibilă adăugarea de noi iteme din oferta unui al treilea.
Uber spune că a ajuns la această capabilitate în urma unor teste, care permitea utilizatorilor să comande bunuri de la două magazine simultan. Utilizatorii au răspuns pozitiv la acest experiment, așa că funcția a fost extinsă și la restaurante.
Desigur, clienții sunt doar o parte a ecuației. Nu este clar dacă și livratorii vor răspunde pozitiv la realizarea mai multor drumuri pentru o singură comandă. Nu este clar dacă aceștia vor fi răsplățiți în aplicație cât pentru două comenzi, sau dacă Uber Eats se va baza pe clienți să ofere un bacșiș mai mare la livrare, proporțional cu valoarea comenzii.
Apar și noi dificultăți în livrarea de acest gen
De asemenea, pot apărea și alte probleme: costuri mai mari de livrare din cauza combustibilului extra consumat, timpi mai lungi de așteptare din cauza traficului, sau probleme logistice din cauza restaurantelor care nu ar putea pregăti comenzile la timp, lucru care ar duce la răcirea părții din comandă care este deja gata.
Cel mai probabil, Uber Eats a luat aceste lucruri în calcul și a ajuns la concluzia că sunt utilizatori care ar prefera să aștepte mai mult și să plătească în plus la bacșiș, doar pentru posibilitatea de a comanda și shaorma și pizza în același timp, de la restaurante diferite. Cu siguranță cu toții ne-am lovit de această problemă în care unul dorește să mănânce ceva, iar celălalt complet altceva, însă trebuie făcute două comenzi separate, cu costuri de livrare separate, de pe conturi separate, întrucât aplicațiile de livrare din prezent oferă livrare de la un singur restaurant.
Așteptăm răspunsul la această funcție de la Bolt Food, Tazz și Glovo, singurele servicii de acest gen care au „supraviețuit” pe piața din România, după plecarea Uber Eats, absorbirea Food Panda în Glovo și închiderea Takeaway.