AMD Anti-Lag+ poate duce la VAC Ban pe Steam

Problema nu apare doar în Counter-Strike 2

Scris de | 16 octombrie, 2023
AMD Anti-Lag+ poate duce la VAC Ban pe Steam

Ultimele actualizări de drivere pentru plăcile video AMD Radeon au inclus o tehnologie nouă, intitulată Anti-Lag+. Aceasta ar fi alternativa directă pentru NVIDIA Reflex, iar până acum nimic nu sună rău. Doar că noua unealtă introdusă de tabăra roșie reușește să dea peste cap sistemele anti-cheat din jocurile moderne, iar în unele cazuri poate duce chiar la banarea permanentă a contului de Steam via Valve Anti-Cheat (VAC).

Până în momentul de față, jocurile care au probleme cu AMD Anti-Lag+ sunt Call of Duty Modern Warfare II și Warzone, Apex Legends și Counter-Strike 2 – cel din urmă este cel mai strict aici. Dacă în COD și Apex, utilizarea tehnologiei rezultă mai repede în crash decât în ban, sistemul anti trișori de la Valve consideră că această unealtă este una interzisă. Problema apare din cauza driver-ului AMD Software: Adrenaline Edition 23.10.1, iar șansa de a fi instalat acest update este mică deoarece a fost retras foarte repede de către producător. Bine, nu înainte ca răul să fi fost făcut, ceea ce i-a obligat pe Valve să vorbească despre acest subiect:

Cel mai recent driver AMD a introdus tehnologia Anti-Lag+ în CS2, care este implementată prin modificarea unor parametri la nivelul motorului grafic. Dacă ești un client AMD și te joci CS2, NU ACTIVA ANTI-LAG+; orice modificare la codul jocului va rezulta într-un VAC Ban. Odată ce AMD oferă o actualizare, vom putea începe munca pentru a identifica utilizatorii afectați și a le reda accesul la conturi.

Deci, pe scurt, dacă te joci CS2 cu funcția AMD Anti-Lag+ activată riști să primești VAC Ban. Nu se știe încă dacă este garantat, dar așa pare la prima vedere. Și chiar dacă este o decizie reversibilă, eu unul n-aș vrea să pierd accesul la contul de Steam principal din cauza… ei bine, a oricui numai nu a mea. Din fericire există și o soluție simplă pe care au scos-o și cei de la Valve în evidență: dezactivezi AMD Anti-Lag+ și gata. Știu că este ceva în plus, dar na, câteodată până și PC-ul mai are nevoie de ceva atenție extra, la fel ca orice altă mașinărie cu care interacționăm zilnic.

Etichete: ,