Huawei ar putea lansa încă un procesor Kirin cu 5G în 2023

Scris de | 16 octombrie, 2023
Huawei ar putea lansa încă un procesor Kirin cu 5G în 2023

Noi zvonuri din China sugerează că Huawei este pe cale să lanseze un nou procesor proprietar sub brand-ul Kirin în 2023. În august, compania a dezvăluit noul Kirin 9000s, alături de Huawei Mate 60 Pro, iar noul model Kirin 830 ar putea debuta alături de seria Nova 12, care este așteptată în China înainte de sfârșitul anului. Astfel, Huawei ar putea avea două cipuri „noi” în 2023 e piață, în ciuda declarațiilor din 2022 care infirmau astfel de „zvonuri”.

Seria Huawei Nova 12 ar putea fi livrată cu un procesor Kirin 830

Conform informațiilor disponibile în prezent despre Kirin 830, noul procesor ar trebui să ofere performanță undeva în zona Snapdragon 778G sau Snadpragon 870. Astfel de procesoare sunt folosite de obicei pentru smartphone-uri din zona mid-range premium, zonă în care se încadrează și telefoanele Huawei Nova. De altfel, ultimele trei generații de Nova au folosit soluții Qualcomm din această gamă.

Conform informațiilor disponibile în prezent, doar Nova 12 „standard” ar beneficia de noul procesor Kirin 830. Acest model ar fi echipat și cu trei camere pe partea din spate și o cameră frontală de 60 megapixeli. Încărcarea se va face la 88W pe fir.

Desigur, întrebarea rămâne cine va produce acest cip pentru Huawei. Deși inițial se zvonea că SMIC ar fi reușit să construiască cipuri pe 7nm folosind procesul de fabricație vechi pe 14nm, la care are acces, fără litografie UV, noile informații despre Kirin 9000s sugerează că nu este un procesor produs în China. Atât profilul de performanță, cât și alte indicii software descoperite ulterior lansării sugerează că acel model este un procesor Kirin 9000 din 2020, produs de către TSMC în Taiwan în urmă cu peste 3 ani.

Astfel, ne putem aștepta ca și „noul” Kirin 830 să fie la rândul său un „rebranding” al unui procesor mid-range mai vechi de la Huawei, echipat cu modem 5G de pe vremea când compania putea produce astfel de componente.

via GSM Arena

Etichete: , , , ,

Sursa: Weibo