Jocurile de Nintendo 64 revin în 4K cu ajutorul Analogue 3D

Scris de | 17 octombrie, 2023
Jocurile de Nintendo 64 revin în 4K cu ajutorul Analogue 3D

Analogue este o firmă specializată în reimaginarea de console retro. De-a lungul timpului a lansat variante moderne ale mai multor console legendare, precum NES, SNES și Sega Genesis, iar anul viitor vom primi Analogue 3D, o alternativă modernă a vechii Nintendo 64 cu suport pentru rezoluție 4K. Provoarea pe care au avut-o cei de la Analogue a fost imensă, întrucât N64 este o consolă dificil de emulat, chestie pe care am văzut-o și pe Nintendo Switch, acolo unde jocurile portate direct de Nintendo au tot felul de probleme.

Cu toate astea, fondatorul companiei Christopher Taber susține că: „Pe asta nu o credea nimeni posibilă”. Conform informațiilor oficiale, Analogue 3D este în lucru de trei ani și va fi compatibilă cu 100% din jocurile lansate pentru Nintendo 64. Treaba asta este posibilă deoarece producătorul folosește tehnologia FPGA (field-programmable gate array) care îi permite să programeze placa de bază unu la unu cu cea din consola japonezilor, astfel nu vorbim despre emulare, cât o readaptare a unei tehnologii vechi. Asta înseamnă că Analogue 3D va folosi casete cu jocuri pentru N64, deci nu poți juca titluri piratate.

Producătorul ne-a dezvăluit și câteva dintre caracteristicile consolei. Analogue 3D poate rula jocurile de Nintendo 64 la rezoluție 4K, cel mai probabil cu ajutorul unui upscaler, și oferă moduri de afișare care imită imaginile afișate de televizoarele CRT. Alături de asta avem și patru port-uri de controller, cât și suport Bluetooth. Acesta din urmă va fi util pentru controllerul 8BitDo care va însoți consola în pachet. Lansarea va avea loc în 2024, iar compania a spus că ne va dezvălui mai multe informații în curând.

Etichete: