Instagram se pregătește de un flux doar cu postări de la utilizatori „verificați”

Scris de | 24 octombrie, 2023
Instagram se pregătește de un flux doar cu postări de la utilizatori „verificați”

Rețelele de socializare de la Meta sunt într-o continuă cursă de a împrumuta cât mai multe funcții de la restul de rețele concurente. După ce a implementat de curând canalele de chat, în care paginile și creatorii de conținut pot trimite mesaje într-un singur sens către comunitatea lor, Meta anunță că va permite utilizatorilor să își filtreze conținutul pe baza verificării. Practic, la fel ca pe rețeaua X a lui Elon Musk, cei care folosesc Instagram vor putea vedea doar conținut creat de către paginile cu bifă de verificare.

Instagram se inspiră iar de la X/Twitter pentru un flux de plătitori de abonament

Dacă în urmă cu un an simbolul de verificare chiar însemna ceva, confirmând că un cont este într-adevăr al persoanei din titlu, acum, atât X/Twitter, cât și Meta o văd mai degrabă ca o formă de monetizare. Utilizatorii pot obține simbolul de verificare în dreptul contului contra-cost, plătind un abonament lunar. Așa consideră platformele că pot confirma care sunt persoanele reale și care sunt boți sau conturi false.

Pentru a afișa doar conținut de la persoane „reale”, sau mai degrabă „plătitoare”, Instagram va implementa un nou flux de știri unde vor fi eliminate toate postările de la utilizatori fără simbolul de verificare lângă nume.

Anunțul a fost făcut de Adam Mosseri, șeful Instagram, care a dezvăluit că această funcție este în teste în prezent.

„Explorăm această direcție ca un nou control pentru oameni și o modalitate prin care companiile și creatorii să fie mai ușor de descoperit.”, a declarat Mosseri.

Desigur, aceasta este și o oportunitate pentru Meta să crească încasările din rețelele de socializare, dar nu din reclame, ci direct de la creatorii de conținut. Verificarea nu înseamnă automat că ești un creator de conținut mare sau de succes. Oricine are 12 dolari/euro, poate să își „verifice” contul personal de Instagram. Astfel, cu siguranță, mulți dintre cei care au aspirații de a deveni influenceri pe platformă, vor începe să plătească abonamente pentru a fi mai vizibili pe Instagram și pentru a apărea în feed-ul exclusiv pentru conturi verificate.

Utilizatorii vor fi însă cei care vor decide dacă această strategie va funcționa. Chiar dacă mulți urmăresc pe Instagram tot felul de vedete și influenceri, alții doresc doar să țină legătura cu prietenii, iar un flux de noutăți plin de conținut doar de la influenceri ar putea să nu îi intereseze.

 

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge