Windows este acum și aplicație, compatibilă cu iPhone, iPad și Mac, dar și cu PC-uri cu… Windows?

Scris de | 17 noiembrie, 2023
Windows este acum și aplicație, compatibilă cu iPhone, iPad și Mac, dar și cu PC-uri cu… Windows?

Windows nu mai este acum doar un sistem de operare pentru PC-uri, ci a devenit acum și o aplicație oficială pentru mai multe sisteme de operare. Microsoft a lansat Windows App pentru iOS, iPadOS, macOS, Windows și pentru browser-e web, înlocuind practic vechea aplicație Windows 365, care oferea acces la o versiune cloud a sistemului de operare. Windows App este momentan dedicată conturilor de business, prin care pot accesa multiplele serviciil cloud de la Microsoft.

Aplicația Windows funcționează momentan doar pentru conturi corporate

Prin Windows App te poți conecta la un PC cu Windows prin „remote desktop”, Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Remote Desktop Services și Microsoft Dev Box. Aceste servicii sunt de obicei include în abonamentele corporate de la Microsoft, venind în întâmpinarea nevoilor companiilor de lucru de la distanță și reducerea costurilor operaționale prin mutarea sistemelor de lucru în cloud.

Practic, poți să te conectezi printr-un PC cu Windows la un alt computer cu Windows în cloud, dar cu o configurație mai puternică, care poate să ruleze alte tipuri de sarcini mai complexe.

Este ciudată omisiunea unei versiuni a aplicației Windows pentru Android. Chiar dacă este cel mai popular sistem de operare din lume, iar Microsoft pare să investească mult în integrarea Windows cu Android, încă nu există o aplicație Windows pe această platformă.

O altă omisiune este incompatibilitatea aplicației cu conturi pentru utilizatori casnici. Momentan, Microsoft nu oferă Windows în cloud decât pentru companii, însă zvonurile despre Windows 12 sugerează că va fi introdus și un abonament pentru utilizarea acestuia. Nu este clar dacă abonații vor putea folosi doar Windows local în schimbul banilor, sau dacă vor putea folosi și o versiune în cloud, dar având în vedere cum a gestionat Microsoft abonamentele din alte zone, precum Xbox Live și Game Pass, probabil că vor exista mai multe praguri, cu mai multe planuri tarifare, în funcție de serviciile oferite.

Etichete: , , ,

Sursa: The Verge