TP-Link va lansa o nouă gamă de produse cu Wi-Fi 7. Cât de rapidă este noua tehnologie de rețele wireless

Scris de | 21 noiembrie, 2023
TP-Link va lansa o nouă gamă de produse cu Wi-Fi 7. Cât de rapidă este noua tehnologie de rețele wireless

Fie că lucrăm sau ne relaxăm, o conexiune la Internet a devenit indispensabilă, iar în ultimii ani, mai ales în timpul pandemiei de Covid-19, dar și ulterior, nevoia unei rețele stabile, sigure și de încredere a devenit și mai importantă. Lista de activități online s-a extins, utilizatorii pot acum participa la cursuri, pot face cumpărături sau pot chiar conversa cu sisteme de tip inteligență artificială, totul la distanță de un click.

Odată cu această evoluție și cu numărul din ce în ce mai ridicat de dispozitive conectate la nivel global, a apărut și nevoia de rețele suplimentare care să ofere o viteză superioară de navigare, dar și o capacitate crescută de transmisii simultane de date.

Tehnologia Wi-Fi 7 este răspunsul la multe dintre aceste cereri din ce în ce mai complexe ale utilizatorilor, iar TP-Link vine în întâmpinarea lor cu primele dispozitive Wi-Fi 7 din portofoliul companiei și care vor fi disponibile în curând pe piața din România, după reglementarea spectrului Wi-Fi 7 la nivel național.

Ce aduce tehnologia Wi-Fi 7?

Cea de-a șaptea generație Wi-Fi introduce banda ultra-wide de 320 MHz, latență mai scăzută și o capacitate sporită a rețelei, toate traducându-se în performanțe mai bune și într-o eficiență mai ridicată a transmisiilor dintre dispozitive.

Performanța rețelei Wi-Fi 7 fiind completată de o serie de tehnologii avansate, precum 4096-QAM, Multi-RU și Multi-Link Operation care îi vor ajuta să navigheze pe Internet de 4.8 ori mai repede comparativ cu versiunea precedentă Wi-Fi 6, și de 13 ori mai rapid raportat la standardul Wi-Fi 5. Un avantaj major care se va resimți direct în experiența utilizatorilor este și throughput-ul cumulat de până la 46 Gbps, adică o capacitate de 5 ori mai mare prin comparație Wi-Fi 6.

În plus, dezvoltarea Wi-Fi 7 a permis îmbunătățirea ratei de transfer, aceasta fiind de până la 20% mai mare față de generația anterioară, ceea ce înseamnă o eficiență mai ridicată a transmisiilor de date. Pentru o performanță și mai bună, datorită tehnologiei Multi-Link Operation, Wi-Fi 7 folosește cele trei benzi de frecvență de care dispune pentru a livra informațiile către utilizator.

Acest lucru are ca rezultat o îmbunătățire a experiențelor online, de la gaming și streaming, la cloud computing. TP-Link a reunit toate aceste avantaje într-o nouă gamă de dispozitive dedicate utilizatorilor care își doresc să se pregătească pentru a se bucura de toate beneficiile tehnologiei Wi-Fi 7.

Dispozitivele TP-Link compatibile Wi-Fi 7 vor putea fi achiziționate în curând, din magazinele partenere.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,