Trecerea la OLED va aduce ecran mai mare pe iPad Mini

Scris de | 21 noiembrie, 2023
Trecerea la OLED va aduce ecran mai mare pe iPad Mini

Tranziția Apple la ecrane OLED pentru produsele din gama iPad vor veni, aparent și cu mărirea suprafeței de afișare. Primele modele sunt așteptate în 2024, în gama iPad Pro, însă se pare că la ceva vreme după, și variantele iPad Mini și iPad Air vor face această tranziție. Se pare că utilizatorii de iPad Mini vor primi un model de aceleași dimensiuni exterioare, dar cu ecran mai mare și, probabil, cu margini mai mici.

iPad Mini va crește puțin în dimensiuni în următoarea sa versiune

iPad Mini, cândva un model cu diagonală de numai 7,9”, a crescut odată cu trecerea la generația Mini 6 la un ecran LCD IPS de 8,3”. Acest model este actualizat foarte rar însă, fiind încă modelul curent de pe piață, chiar dacă a fost lansat în urmă cu mai bine de doi ani. Se pare că următorul său upgrade va veni abia peste câțiva ani, probabil prin 2026, alături de un nou iPad Air.

Ecranul OLED de pe iPad Mini va crește însă de la 8,3” la 8,6”, apropiindu-se astfel destul de mult de dimensiunile unui ecran de tabletă de dimensiuni mari. Până recent, iPad-urile „standard” aveau ecrane de 9,7”, deci doar 1” diferență, iar abia recent acestea au trecut la 10,2”, respectiv 10,8” pe iPad 10. iPad Air are un ecran LCD de 10,9”, cu 0,1” mai mic decât cel de pe iPad Pro-ul de bază. Și va rămâne de aceste dimensiuni și odată cu trecerea la OLED. În 2027, un iPad Air OLED de 12,9″ ar putea fi lansat.

Acest update este încă departe, iar în primăvara sau toamna anului viitor sunt așteptate tabletele iPad Pro cu ecrane OLED la 120 Hz. Variantele iPad Pro sunt așteptate la aceleași dimensiuni din prezent: 11″ și 12,9″.

La fel ca în cazul iPhone-urilor, OLED-ul de pe tabletele Pro va fi de tip LTPO, cu refresh rate variabil și Pro Motion, în timp ce tabletele Mini și Air care vor veni mai târziu vor folosi paneluri LTPS, la 60 Hz, la fel ca modelele iPhone de bază.

Aceste informații „pe surse” au fost raportate de publicația sud coreeană ETNews.

Etichete: , ,