Ubisoft se scuză după ce jucătorii de Assassin’s Creed au fost invadați de reclame full-screen

Scris de | 27 noiembrie, 2023
Ubisoft se scuză după ce jucătorii de Assassin’s Creed au fost invadați de reclame full-screen

 Imaginează-ți asta: stai liniștit, te joci Assassin’s Creed Odyssey și când deschizi harta jocului, ești întâmpinat de mare reclamă la noul Mirage care este disponibil la 20% reducere. Treaba asta au pățit-o mai mulți gameri care s-au trezit cu reclame full-screen afișate pe ecran, în mijlocul sesiunii de joacă. Problema nu s-a limitat doar la Odyssey, afectate fiind ultimele trei titluri, adică și Origins, dar și Valhalla. Ca de obicei, reacția publicului a fost destul de violentă, iar cei de la Ubisoft au ieșit în față ca să clarifice faptul că a fost doar o problemă tehnică, care a fost între timp rezolvată.

Răspunsul companiei a fost unul destul de standard, în care încearcă să explice cum totul a fost o greșeală: „Intenția noastră a fost să afișăm promoția la Assassin’s Creed Mirage în meniul principal al celorlalte jocuri din serie. Din nefericire, o defecțiune tehnică a dus la afișarea promoției într-unul dintre meniurile in-game.” Pare că Ubisoft are poezia învățată, mai ales că nu e prima situație de genul. Pe vremea lui Odyssey, meniurile din Origins au fost infestate de reclame care promovau noua lansare – și atunci se pare că tot un „glitch” a cauzat problema.

Cu toate astea, tind să îi cred pe cei de la Ubisoft. Ambele dăți când s-a întâmplat ceva de genul, răspunsul din partea fanilor nu a fost deloc pozitiv iar problema s-a rezolvat rapid. Și chiar dacă ar fi fost vorba despre niște teste, așa cum susțin unii pe reddit, este clar că rezultatul este negativ și ar fi o idee proastă. Din nefericire reclamele în jocuri nu sunt ceva nou și abia acum începem să facem cunoștință cu ele, dar sper să nu devină o obișnuniță proastă – am mai avut unii care au testat reclame in-game și știm cum a mers asta.

Etichete: ,