WhatsApp permite transferul de fotografii și clipuri video la calitate originală pe iPhone

Scris de | 5 decembrie, 2023
WhatsApp permite transferul de fotografii și clipuri video la calitate originală pe iPhone

La doar câteva luni după ce WhatsApp a activat opțiunea de a trimite clipuri video și fotografii „HD” pentru utilizatorii de pe iOS, platforma de chat de la Meta adaugă acum posibilitatea de a trimite astfel de fișiere media la calitatea lor originală. Această capabilitate este adăugată în versiunea 23.24.73 a aplicației pentru iPhone, deci dacă nu aveți instalată cea mai recentă versiune, va trebui să porniți update-ul manual din App Store.

Funcția va fi disponibilă pentru toți utilizatorii de iOS în următoarele săptămâni

La fel ca oricare alt update major de WhatsApp, funcția va fi activată pe parcursul următoarelor săptămâni, deci chiar și dacă aveți ultima versiune, există șansa să nu puteți beneficia de noua funcție, până când aceasta nu este activată pe contul personal de pe serverele serviciului. 

Trimiterea de fotografii și clipuri video la calitate maximă se face la fel ca până acum, adică adaugi o fotografie sau un clip la conversație din albumul de pe telefon. Diferența este că fișierele sunt trimise drept atașamente, și pot fi deschise într-un „player”. Acestea nu apar cu preview în fereastra de chat, asemeni fotografiilor comprimate sau a celor „HD”. 

Există și o limită de dimensiuni de 2 GB pentru astfel de fișiere, deci nu vei putea folosi WhatsApp drept o metodă mai simplă de transfer de clipuri video 4K de pe telefon pe alte dispozitive. 

Meta testează deja de câteva luni funcția de trimitere a fișierelor media la calitate originală, atât pe iOS, cât și pe Android. Utilizatorii de iPhone primesc primii această capabilitate, însă update-ul pentru cei care folosesc telefoane cu Android nu va întârzia foarte mult. 

În trecut, utilizatorii încercau să „fenteze” limitările WhatsApp, schimbând extensiile fișierelor video sau foto în PDF sau DOC, pentru transfer la calitate maximă. Acum, totul este mult mai simplu. Pentru cei care vor însă să păstreze un istoric foto accesibil din WhatsApp, transferul de fotografii HD rămâne în continuare o soluție bună de compromis, care oferă rezoluție destul de înaltă și preview direct în căsuța de chat. 

Etichete:

Sursa: Wabetainfo