Zenfone 11 „Ultra” și ROG Phone 8, pregătite pentru lansare

Scris de | 8 decembrie, 2023
Zenfone 11 „Ultra” și ROG Phone 8, pregătite pentru lansare

ASUS pare că se pregătește de lansarea telefoanelor sale din gama high-end pentru anul 2024, atât din zona „mainstream”, cât și din categoria smartphone-urilor de gaming. Avem noi informații despre Zenfone 11, dar și despre ROG Phone 8, unele pe căi oficiale, iar altele care rămân la nivel de zvon. Se pare că în 2024, flagship-ul ASUS nu va mai fi un telefon „compact” așa cum au fost modelele din seriile 9 și 10, ci un „Zenfone 11 Ultra”.

Pentru prima dată, flagship-urile Zenfone 11 și ROG Phone de la ASUS ar putea folosi aceeași platformă hardware

Faptul că Zenfone 11 Ultra a fost identificat în baza de date Bluetooth SIG alături de două variante ROG Phone 8, sugerează că modelul „Ultra” ar putea fi o variantă derivată a seriei de telefoane de gaming. În trecut, Zenfone și ROG Phone adoptau design și specificații destul de diferite, singurele asemănări fiind procesorul folosit, sistemul de camere și software-ul Android cu Zen UI. Acum însă, Zenfone 11 Ultra ar putea adopta întreaga configurație hardware de la ROG Phone, dar cu un aspect exterior mai „cuminte” și probabil fără funcțiile dedicate de gaming, precum luminițele RGB, răcirea externă cu un cooler activ sau butoanele capacitive de pe laterală.

Deși ASUS nu vorbește încă într-o manieră oficială despre seria Zenfone 11, se pare că seria ROG Phone este pe cale să fie dezvăluită în mod oficial.

Cumva, în 2023, toate companiile producătoare de smartphone-uri s-au mișcat mai repede în lansarea de telefoane noi bazate pe noul chipset de top de la Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3.  ROG Phone 8 urmează să folosească acest procesor, iar ASUS deja a publicat prima imagine care acoperă parțial design-ul dispozitivului. Cu editare foto minimă, putem vedea și design-ul ROG Phone 8, care pare că adoptă un modul de cameră mult mai mare decât în trecut, cât și un design nu foarte „agresiv” comparat cu modelele anterioare, cu decoraținui minime. Putem observa însă că și acest model, la fel ca variantele anterioare, tot include un port USB secundar pentru alimentare pe laterala din stânga.

Ne așteptăm să vedem un ROG Phone 8, un model 8 Pro și, desigur 8 Ultimate, așa cum am văzut și în cadrul seriei lansate în 2023. Lansarea este așteptată la începutul lui 2024, cu o configurație maximă cu 24 GB memorie RAM și încărcare rapidă la 65W.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Android Authority