Hideo Kojima anunță filmul Death Stranding alături de studioul A24

Scris de | 15 decembrie, 2023
Hideo Kojima anunță filmul Death Stranding alături de studioul A24

Hideo Kojima pare să fie mai ocupat ca oricând de când a pornit studioul Kojima Productions independent de Konami în 2015. Cu toate acestea, studioul său nu a livrat decât un singur joc, care deja a împlinit patru ani de la lansare. O continuare a fost deja confirmată anul trecut sub forma lui DS2, iar la The Game Awards Kojima a anunțat încă un proiect, jocul horror OD, alături de Jordan Peele. Se pare însă că parteneriatele sale cu nume din cinematografie abia acum încep, întrucât studioul A24 a anunțat oficial că lucrează alături de Hideo Kojima pentru o adaptare cinematografică a jocului Death Stranding.

A24 și Hideo Kojima par să fie un „mix” perfect

Detaliile despre acest proiect sunt încă destul de puține. A24 a publicat pe paginile sale de pe rețelele de socializare anunțul alături de fotografii cu Hideo Kojima și logo-ul A24 stilizat pentru a semăna cu textul logo-ului Death Stranding. 

Intersecția dintre Hideo Kojima, A24 și Death Stranding nu este însă una întâmplătoare. A24 este unul dintre studiourile de filme care susțin proiecte extrem de ambițioase și care pot fi considerate „ciudate” de către studiourile mari de la Hollywood. Multe proiecte ar fi imediat scoase din discuții pentru bugete, întrucât acestea abordează subiecte sau concepte nu tocmai simplu de înțeles și nu foarte ușor de „vândut” către un public larg, care merge la cinema mai degrabă pentru acțiune și/sau comedie de 90 de minute, decât pentru întrebări filozofice timp de 2-3 ore.

Exact asta livrează și jocul lui Kojima, Death Stranding, o poveste post-apocaliptică despre conexiuni umane într-o lume „vitregă”, pe cale să consume toată viața de pe planetă. 

Filmul Death Stranding nu va fi o adaptare a poveștii din joc

A24 spune că adaptarea Death Stranding va explora și momente ale poveștii care nu sunt descrise explicit în jocul video, ci mai degrabă doar povestite la mâna a doua prin documente sau dialoguri cu unele personaje. De exemplu, vom vedea mai îndeaproape evenimentul apocaliptic care a dus la ceea ce vedem în joc. Acest lucru sugerează că vom vedea o abordare diferită față de adaptări precum The Last of Us care urmărește îndeaproape povestea din jocul video.

Kojima spune însă că își dorește altceva de la un astfel de proiect și că și-ar dori ca nu doar fanii jocurilor să poată să se bucure de filmul Death Stranding: 

„Sunt multe filme cu adaptări de jocuri video, dar ceea ce creăm noi nu este doar o traducere directă a jocului. Intenția noastră este ca publicul nostru să nu fie doar fani ai jocurilor, ci filmul nostru va fi pentru oricine iubește cinematografia. Creăm un univers Death Stranding care nu a fost niciodată văzut până acum, realizabil doar prin intermediul filmului, va fi născut”, a declarat Kojima.

Având în vedere că proiectul Death Stranding Movie abia a fost anunțat, cel mai probabil, acesta este la câțiva distanță de lansare. Ar fi interesant de urmărit însă dacă actorii care au interpretat celebrele personaje din jocul Death Strading, precum Norman Reedus, Lea Seidoux, Madds Mikkelsen, Lindsay Wagner sau Margaret Qualley, vor fi implicați în acest proiect.

Etichete: , , , ,