Google prelungește perioada în care poți activa Bluetooth-ul pe controller-ul de Stadia

Scris de | 18 decembrie, 2023
Google prelungește perioada în care poți activa Bluetooth-ul pe controller-ul de Stadia

Stadia de la Google a fost un serviciu de streaming de jocuri care a venit cu multe idei bune, însă acestea nu au fost de ajuns pentru a-l transforma într-un adevărat succes. Deja Google a închis serverele de aproape un an, iar cei care încă dețin un controller pentru Stadia primesc o prelungire a termenului în care pot să își „salveze” pentru a nu deveni o „cărămidă” din plastic. Compania a anunțat că extinde perioada în care controller-ul poate fi configurat pentru a funcționa pe Bluetooth cu încă un an.

Inițial echipat doar cu funcționalitate Wi-Fi, controller-ul de Stadia poate deveni unul universal cu Blueooth

Pentru cei care nu știu, controller-ul pentru Google Stadia este diferit față de cele pentru consolele tradiționale. Acesta se conectează direct la Wi-Fi, folosind aplicația Stadia de mobil, pentru că astfel putea asigura o latență mai mică între apăsarea de butoane și acțiunile de pe ecran din joc, care erau la rândul lor realizate mai întâi pe un server și apoi transmise prin video live pe dispozitivele utilizatorilor. Deși aceasta este o idee bună, faptul că funcționează doar cu serverele Stadia, care nu mai sunt online, face acest controller mai puțin util. El poate fi folosit pe fir, printr-o conexiune USB-C, însă wireless funcționa doar pe Wi-Fi.

Google a dezvăluit însă că acest controller integrează și Bluetooth, așa că a permis în ultimul an utilizatorilor să își transforme controller-ul dintr-unul cu Wi-Fi într-unul Bluetooth, prin intermediul unui website. Inițial, acest site urma să fie ținut online doar până pe 31 decembrie 2023, timp în care Google considera că toți cei care vor să facă această tranziție o vor face. Acum însă, compania a anunțat că timpul nu mai este atât de scurt, prelungind perioada până pe 31 decembrie 2024. După această dată, site-ul care permite conversia va fi scos de pe internet.

Astfel, dacă găsiți un controller de Stadia prin casă, uitat, sau dacă prindeți o ofertă bună la unul folosit, puteți ști că aveți până în 2024 timp să îl transformați într-un controller complet funcțional și universal. Acesta poate fi conectat la telefoane, PC-uri și alte dispozitive și este compatibil cu majoritatea jocurilor moderne, având la dispoziție toate butoanele necesare. Singurul dezavantaj este că butonul pentru capturi de ecran și cel pentru Google Assistant nu mai au nicio funcție, în lipsa serviciilor Stadia.

Atenție însă, tranziția la Bluetooth este permanentă. Odată ce ai activat controller-ul pe site-ul oficial, acesta nu mai poate fi returnat la versiunea de software cu Wi-Fi. Probabil că nimeni nu și-ar dori însă revenirea la starea inițială, acum că Stadia nu mai există.

Etichete: , , ,

Sursa: Stadia