MSI relansează o serie de plăci video old-school cu chip-uri moderne

Scris de | 18 decembrie, 2023
MSI relansează o serie de plăci video old-school cu chip-uri moderne

Plăcile video nu au fost imense dintotdeauna, asta devenind o nevoie modernă odată cu creșterea performanței. Pe vremuri, tot ce-aveai nevoie de multe ori era un radiator și un ventilator deasupra, iar distribuțiile precum MSI Cyclone ofereau fix asta. Toate astea se întâmplau prin 2011, iar la vremea aia NVIDIA abia lansa seria GeForce GTX 500. Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe, întrucât MSI a dezvălui că seria Cyclone revine, de această dată ca distribuție de NVIDIA GeForce RTX 4060.

Deși modele precum NVIDIA GeForce RTX 4090 au nevoie de răcire cu trei ventilatoare și radiatoare groase, plăcile entry-level ale acestei lansări nu sunt la fel de pretențioase. Asta face din RTX 4060 candidatul ideal pentru o astfel de răcire, iar MSI au reușit să adapteze perfect un design vechi pe un produs modern – ba chiar marchează asta și printr-un slogan de marketing care sună cam așa: „The whirlwind rises again.”

MSI GeForce RTX 4060 Cyclone OC

Producătorul ne oferă și informații despre sistemul de răcire și cum a fost adaptat pentru vremurile noastre. Radiatorul central este realizat din aluminiu și este completat de două heat-pipe-uri care îl ajută să disipeze căldura. Acestea formează un soi de paranteze în jurul radiatorului. În plus, noua distribuție MSI Cyclone are radiatoare și pe VRM. Ventilatorul este un model PWM de 100mm, optimizat special ca să ofere și presiune statică, dar și flux mare de aer. Pe spate regăsim un backplate care completează design-ul plăcii, iar componentele sensibile la căldură sunt acoperite de thermal pad-uri.

MSI GeForce RTX 4060 Cyclone 8GB OC este o placă video cu dimensiuni reduse, măsurând 163 x 124 x 42mm. Și chiar dacă este un format miniatural comparativ cu distribuții de la ROG sau AORUS, modelul acesta reușește să facă boost până la 2505 MHz – asta este posibil prin intermediul unui buton numit Extreme Performance pe care îl găsim în interfața MSI Center. În momentul de față placa nu este lansată la nivel global, fiind disponibilă doar în Taiwan, dar cred că o vom vedea și pe la noi curând.

Etichete: , ,