Acer Swift Go 14 este unul dintre laptopurile viitorului – dotat cu procesor Intel Core Ultra și pregătit pentru AI

Scris de | 19 decembrie, 2023
Acer Swift Go 14 este unul dintre laptopurile viitorului – dotat cu procesor Intel Core Ultra și pregătit pentru AI

Se tot discută în ultima perioadă despre AI pe PC, și cum asta va schimba foarte mult modul în care folosim vechiul calculator. Discuțiile despre procesoare AI sunt din ce în ce mai dese, după care ai zvonurile despre Windows 12, care va fi tot ceva soi de sistem de operare powered by AI, dar până acum nu am văzut niciun astfel de PC pregătit pentru AI. Așa că anunțul lui Acer Swift Go 14 m-a făcut extrem de curios, mai ales că producătorul a inclus aici și noile procesoare Intel Core Ultra.

Deci, treaba stă cam așa: Acer Swift Go 14 este primul laptop AI de care am auzit (eu, personal) și este dotat cu procesor Intel Core Ultra 7 155H. Adică este pentru prima dată când fac cunoștință cu un Ultra 7, în loc de Core i7. Dar această evoluție aduce cu ea chestii interesante, precum soluția grafică Intel Arc integrată în pachet. Aceasta este mult mai puternică decât vechile chip-uri de la Intel, și chiar sunt curios cum se compară cu soluția RDNA 3 de pe procesoarele AMD. În plus are și funcția AI Boost care servește ca un motor dedicat AI, dar și Intel Unison, care îi permite oricărui PC cu Windows 11 să fie asociat cu dispozitive Android și iOS pentru transferuri de fișiere, apeluri, mesagerie, etc.

Dar ce face un laptop să fie un laptop AI? Nu ne putem aștepta să vorbească ca Jarvis din Iron Man, însă Acer Swift Go 14 oferă funcții extra destul de interesante. Un exemplu îl avem la webcam, unde deși vorbim despre o lentilă capabilă de rezoluție 1440p, primim o mână de ajutor de la funcțiile AI Acer PurifiedVoice (noise-cancelling) și Acer PurifiedView care te lasă să blurezi fundalul, face automat cadrele numai bune și corectează privirea. Mai ai și Acer QuickPanel care servește ca și meniu principal de setări pentru teleconferințe, dar și Acer AlterView care te lasă să creezi modele 3D din imagini 2D. Și să nu uităm de Copilot din Windows, care evoluează din ce în ce mai mult.

Ecranul lui Acer Swift Go 14 este un OLED cu rezoluție 2880×1800 și rată de refresh de 90Hz. Oferă acoperire 100% a spectrului DCI-P3 și vine cu certificare VESA Display HDR True Black 500. Dacă nu te interesează atât de mult calitatea imaginii și vrei un dispozitiv ceva mai versatil, poți alege versiunea cu ecran touchscreen, tot OLED, dar la rezoluție 1920×1200. Laptopul în sine are un șasiu micuț, din aluminiu, care cântărește 1.32kg și are o grosime de 14.9mm. Conectivitatea include două USB Type-C, HDMI 2.1 și un slot microSD, cât și Wi-Fi 6E și Intel Bluetooth LE Audio.

Acer Swift Go 14 (SFG14-72) va fi disponibil în România începând cu luna decembrie a acestui an. Prețul pentru acest model pleacă de la 1.199€.

Etichete: , ,