AMD susține că socket-ul AM5 va primi suport și după 2025

Scris de | 22 decembrie, 2023
AMD susține că socket-ul AM5 va primi suport și după 2025

Atunci când vorbim de anduranță, platformele AMD au fost mereu mai răsărite decât cele Intel. Asta o vedem de câțiva ani încoace, socket-ul AM4 fiind susținut cu lansări noi chiar și în prezent. Și se pare că de același tratament va avea parte și AM5, actualul soclu al producătorului american. După ce a debutat pe piață alături de procesoarele AMD Ryzen 7000, cu suport pentru memorie DDR5 și o mulțime de caracteristici moderne, actualul soclu pare că va rămâne de actualitate mult timp de-acum înainte.

Cei de la Overclockers UK au realizat un interviu cu David Mcafee, Vice-Președinte și Manager General în cadrul diviziei Client Channel Business pentru AMD. Când interviul a ajuns la discuțiile despre platforma AM5, reprezentantul companiei a avut numai cuvinte de bine:

Suportul va continua cu siguranță! Cred că toată lumea realizează că longevitatea platformei AM4 a fost unul dintre motivele principale care au dus la succesul seriei Ryzen și atunci când ne gândim la viitor, la 2025 și mai departe, decizia de a trece la un socket nou va fi una foarte dificilă la care trebuie să ne gândim foarte foarte bine.

Știm impactul pe care-l cauzează tranziția la un soclu nou și vrem să stăm pe AM5 cât de mult putem. Ne ținem de angajamentul legat de 2025 și vrem să vedem cât de mult îl vom respecta de acolo înainte.

Dacă este să ne luăm după spusele lui David Mcafee și aruncăm o privire la platforma AM4, eu cred cu tărie că AMD pot face asta. Bine, atâta timp cât competiția nu vine cu inovații atât de mari încât vor face AM5 redundant. O să mai vedem cel puțin o serie de procesoare lansate pe AM5, asta știm sigur, dar producătorul ne-ar putea surprinde lansând chiar și vreo trei serii de procesoare pentru platforma actuală.

Etichete: