Radeon RX 7600 XT ar putea fi ultima placă video din generația actuală de la AMD

Scris de | 28 decembrie, 2023
Radeon RX 7600 XT ar putea fi ultima placă video din generația actuală de la AMD

NVIDIA se pregătește de lansarea plăcilor GeForce RTX 4000 SUPER, așa că AMD s-a pus pe treabă și se pare că răspunsul vine sub forma plăcii video Radeon RX 7600 XT, cea mai recentă adăugire la familia de produse RDNA 3. RX 7600 XT vizează piața de gaming mainstream, oferind performanțe comparabile cu placa din generația anterioară, RX 6700 XT, dar la un preț și consum de energie mai redus.

Conform celor de la Benchlife, noua Radeon RX 7600 XT va fi dotată cu 16GB de memorie GDDR6. Asta ar fi o schimbare în bine, după ce modelul non-XT a debutat cu doar 8GB și s-a dovedit a fi o lansare slabă fix din acest motiv. Noua placă video va fi disponibilă exclusiv prin partenerii AMD, ceea ce înseamnă că nu va exista un design de referință sau un cooler standard. Printre partenerii confirmați se numără ASUS, MSI, Gigabyte, Sapphire, PowerColor și XFX.

Se preconizează că AMD Radeon RX 7600 XT va fi lansată pe 12 ianuarie 2023la prețul de 349 de dolari. Placa va concura cu GeForce RTX 3060 Ti de la NVIDIA, care oferă performanțe similare, dar cu suport pentru ray tracing și DLSS. Cu toate acestea, Radeon RX 7600 XT are avantajul compatibilității cu FSR 3, ceea ce înseamnă că poate rula cu AMD Fluid Motion Frames activ, astfel oferind o alternativă la Frame Generation la un preț mic.

AMD Radeon RX 7600 XT ar putea fi ultima placă grafică RDNA 3 de la AMD, deoarece compania lucrează, se pare, la arhitectura RDNA 4 de nouă generație care va aduce îmbunătățiri semnificative în performanță, eficiență și funcționalități. Arhitectura RDNA 4 este așteptată să debuteze în 2024, însă zvonurile spun că dacă lucrurile nu se mișcă cum trebuie și producția se va lovi de vreo piedică, lansarea va fi amânată până în 2025.

Etichete: ,