Ubisoft a prins câțiva hackeri la furat pe serverele companiei

Scris de | 28 decembrie, 2023
Ubisoft a prins câțiva hackeri la furat pe serverele companiei

Ubisoft a reușit să împiedice hackerii să fure 900GB de date din sistemele sale interne, inclusiv date de utilizator din popularul joc Rainbow Six Siege. Atacul a avut loc pe 20 decembrie 2023, atunci când hackerii au reușit să capete acces la instrumentele interne ale Ubisoft după ce au căpătat acces la contul unui angajat. Odată ajunși în sistem, aceștia au încercat să extragă date confidențiale din serverele companiei.

Conform surselor, hackerul era interesat în mod deosebit de obținerea datelor de utilizator din Rainbow Six Siege, un shooter foarte popular cu peste 70 de milioane de jucători la nivel mondial. Hackerul a accesat, de asemenea, platformele de colaborare ale Ubisoft, cum ar fi Microsoft Teams, Confluence și SharePoint, unde erau stocate informații și documente sensibile. Cu toate acestea, echipa de securitate a Ubisoft a detectat intruziunea în termen de 48 de ore și a revocat rapid accesul hackerului. Compania a demarat o investigație pentru a determina amploarea pagubelor și identitatea atacatorului.

Ubisoft a confirmat că nu au fost furate sau divulgate date în timpul incidentului și că motivul hackerului era probabil financiar, mai degrabă decât ideologic. Compania și-a asigurat clienții că informațiile lor personale și de plată sunt în siguranță și criptate. Ubisoft nu este prima companie de jocuri video care se confruntă cu atacuri cibernetice. În ultimii ani, mai mulți publisheri mari precum Electronic Arts, Capcom și CD Projekt Red, au suferit atacuri de ransomware, rezultând în pierderea proprietății intelectuale, a codului sursă și a datelor de utilizator.

Experții în securitate cibernetică avertizează că industria jocurilor video este o țintă profitabilă pentru hackeri, generând miliarde de dolari în venituri și având o bază mare și loială de fani. Ei sfătuiesc companiile de jocuri video să implementeze măsuri puternice de securitate, cum ar fi autentificarea multifactorială, criptarea și backup-ul, pentru a-și proteja datele și activele. Experții îndeamnă și gamerii să fie precauți atunci când interacționează cu platforme și servicii online, și să utilizeze parole unice și complexe pentru conturile lor.

Etichete: ,