Clicks Creator Keyboard adaugă butoane pe iPhone pentru cei nostalgici după BlackBerry

Scris de | 5 ianuarie, 2024
Clicks Creator Keyboard adaugă butoane pe iPhone pentru cei nostalgici după BlackBerry

Odată la câțiva ani apare pe internet, din nou, nostalgia pentru telefoanele cu tastaturi fizice. Chiar dacă avem deja telefoane în principal cu touchscreen încă din 2007, de la debutul primului iPhone, se pare că există încă destui utilizatori care și-ar dori să scrie pe mobil pe o tastatură fizică. Clicks Technology, companie fondată de YouTuber-ul Mr. Mobile (Michael Fisher), dorește să aducă tastatura fizică înapoi în mâinile utilizatorilor de telefoane cu noul Creator Keyboard, o husă cu tastatură pentru iPhone.

Creator Keyboard este o simplă husă cu tastatură

Cei vizați de această tastatură sunt utilizatorii de iPhone 14 Pro, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max. Se pare că modelul 14 Pro Max a fost evitat, dintr-un motiv sau altul. Clicks Creator Keyboard vine în două variante de culoare, BumbleBee și London Sky, adică galben sau gri, și se conectează la telefon prin port-ul fizic. Asta înseamnă că versiunea pentru iPhone 14 Pro include un conector Lightning, în timp ce variantele pentru iPhone 15 Pro și Pro Max sunt echipate cu USB-C.

Având și rol de „husă”, tastatura nu este compatibilă cu alte dispozitive, întrucât nu s-ar potrivi în spațiul dedicat. La interior nu există o baterie, întrucât tastatura este alimentată direct de la telefon. Clicks spune că aceasta consumă foarte puțină energie, chiar neglijabilă, deci nu vei vedea o diferență în autonomie. Și nici nu este necesară scoaterea tastaturii pentru încărcare, întrucât include un port de încărcare cu passthrough către telefon. De asemenea, nu afectează încărcarea wireless.

Prețul este „măricel” pentru un accesoriu de telefon

Avantajele tastaturii Clicks ar fi viteza extra de tastare și mai puține greșeli de ortografie, posibilitatea de a aprinde retroiluminarea pe timp de noapte, dar și accesul la scurtături din iOS prin combinații de butoane. Tastatura nu este rezistentă la apă, așa cum sunt telefoanele, așa că ar trebui menajată în preajma lichidelor.

Singurul dezavantaj major pe care l-am putut identifica sunt dimensiunile crescute. Tastatura „prelungește” pe verticală telefonul, iar în cazul modelelor Pro Max, care deja încape destul de greu în majoritatea buzunarelor, dimensiunile devin deja ridicole.

Prețul Clicks Creator Keyboard este de 139 dolari pentru modelele de iPhone mai mici și 159 dolari pentru modelul 15 Pro Max. Prima versiune care va fi disponibilă pe piață este cea pentru iPhone 14 Pro, care se lansează pe 1 februarie. Varianta pentru 15 Pro vine la jumătatea lunii martie, iar cea pentru 15 Pro Max „la începutul primăverii”. Țineți cont însă că tastatura adaugă și ceva greutate în plus: 62, respectiv 65 de grame, peste cele 200+ grame ale telefoanelor.

Etichete: , , ,

Sursa: Clicks