Windows XP 2024 Edition ne demonstrează cum ar fi arătat sistemul legendar în ziua de astăzi

Windows XP 2024 Edition

Am intrat în 2024, anul în care Microsoft va lansa Windows 12 și revoluția AI va continua în forță. Dar nu toată lumea vrea sisteme de operare complexe, și mai puțini sunt aceia care folosesc la capacitate maximă tot ce are de oferit un astfel de sistem. În această discuție, vechiul Windows XP poate fi considerat o fosilă, dar pentru mulți rămâne un software de suflet. Fix la asta s-a gândit și un creator de conținut care a publicat pe canalul său de YouTube un concept de interfață grafică intitulat Windows XP 2024 Edition – sau cum ar fi arătat sistemul de operare dacă ar fi fost lansat în 2024 cu ideile din 2001.

În acest video revedem o mulțime de chestii familiare, precum UI-ul setup wizard-ului din XP cu bara sa de încărcare și informații despre funcțiile sistemului. În plus, revedem câmpia înverzită pe care o recunoaște oricine a folosit un PC în anii 2000, alături de schema de culoare verde-albastru. Adică fără Cortane, Co-Piloți, softuri pre-instalate sau alt bloatware pe care îl includ cei de la Microsoft în Windows 11. Chestii de pe vremea în care puteai instala Windows-ul și fără conexiune la internet.

După ce-am văzut videoul ăsta, trebuie să recunosc că mi-e dor de vremurile alea, pe când Windows chiar era interesant și amuzant de folosit. Știți voi, când puteai descărca teme de pe internet care schimbau complet interfața sistemului și puteai crea ceva doar al tău. Dar na, tehnologia a evoluat, și noi odată cu ea. Din păcate Windows 11 nu a fost revelația pe care o așteptam după 10-le care a fost extrem de bine-primit, iar cu un Windows 12 care știm deja că este construit cu focus pe AI, deja mi-e dor de Windows XP și simplitatea acestuia.