CES 2024 – Samsung dezvăluie noi concepte pentru ecranele pliabile și rulabile

Scris de | 9 ianuarie, 2024
CES 2024 – Samsung dezvăluie noi concepte pentru ecranele pliabile și rulabile

Samsung este foarte activă la CES 2024 și a dezvăluit noi concepte pentru ecranele pliabile și rulabile, pe care le denumește In&Out Flip și Rollable Flex. Astfel, anul acesta, Samsung nu s-a limitat doar la lansări de produse noi pentru CES, cel mai mare show de tehnologie, care are loc anual în Las Vegas (și la care se află și colegii mei Claudiu și Cătălin, care vor aduce relatări de la fața locului), ci a venit și cu concepte noi și extraordinar de interesante. În această categorie se încadrează și ecranele In&Out Flip și Rollable Flex.

Începem cu In&Out Flip, care este practic ceea ce ar fi Samsung Galaxy Z Flip 5, dacă ecranul ar putea fi pliat și invers. Nu are un ecran secundar mai mic, deoarece nici nu are nevoie: ecranul principal de pe In&Out Flip se poate plia la 360 de grade, astfel că e în același timp și display interior și exterior. Interesant este că posibilitatea de a avea un singur ecran care se poate plia la 360 de grade face ca smartphone-ul să aibă o grosime mult mai redusă, iar Samsung crede că această tehnologie poate fi cea care îi convinge pe fanii smartphone-urilor tradiționale să facă în sfârșit trecerea la un pliabil.

În ceea ce privește rezistența, gigantul sud-coreean subliniază că a testat In&Out Flip în multe scenarii, inclusiv sub apă sau lăsând o minge de baschet să cadă pe ecran.

Rollable Flex este descris de Samsung ca fiind „un dispozitiv unic”, și are un ecran extensibil care se poate mări cu până la 5 ori față de dimensiunea sa originală. Noutatea nu constă neapărat în acest lucru însă, pentru că am mai văzut destule ecrane care se pot rula până acum, ci în device-uri pe care Samsung le numește Flex Hybrid, și care au posibilitatea de a se rula și plia în același timp. E o provocare destul de mare, iar motivele de îngrijorare sunt destule, ținând cont de câte părți în mișcare sunt implicate într-un astfel de mecanism, însă ar putea fi o soluție care să aducă mai multă atenție asupra telefoanelor pliabile și să le facă mai populare.

CES este locul în care apar cele mai bizare și mai interesante concepte din tehnologie, însă multe dintre acestea nu văd apoi lumina zilei ca produse bine definite, gata să fie cumpărate. Rămâne de văzut dacă vreunul din aceste concepte de ecrane va fi transformat în ceva ce vom putea găsi în magazine în viitorul apropiat.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Samsung shows off unique foldable and rollable display tech at CES 2024