NVIDIA GeForce RTX 4080 și RTX 4070 Ti au fost scoase din producție

Scris de | 10 ianuarie, 2024
NVIDIA GeForce RTX 4080 și RTX 4070 Ti au fost scoase din producție

Lansarea noilor plăci video GeForce RTX 40 SUPER din cadrul CES 2024 a venit ca o veste bună pentru fanii NVIDIA, dar nu a fost la fel de fericită pentru modelele vechi ale producătorului, care a confirmat că RTX 4080 și RTX 4070 Ti sunt de acum considerate end-of-life, ceea ce înseamnă că au fost scoase din producție. Asta se datorează atât lansării recente, cât și vânzărilor slabe înregistrate de plăcile din familia RTX 40. Iar acum că versiunile SUPER vor începe să apară prin magazine, vechile plăci vor dispărea ușurel.

Asta face din NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti placa cu cea mai scurtă viață din catalogul producătorului. Prima dată și-a făcut apariția drept RTX 4080 12GB, dar acel model a fost „delansat” de către companie, făcându-și apariția mai târziu cu numele actual. Și acum că a ieșit și varianta SUPER, fosta RTX 4080 cu VRAM-ul limitat a fost scoasă la pensie. Fiind lansată în ianuarie 2024, placa nu s-a bucurat decât de un singur an pe rafturile magazinelor, perioadă în care nu putem spune că a vândut prea bine.

Bine, vestea asta nu ar trebui privită cu ochi răi de către gameri și pasionații de PC-uri. Acum că au fost scoase la pensie în mod oficial, NVIDIA GeForce RTX 4080 și RTX 4070 Ti vor începe să intre în campanii de reduceri și lichidări pe măsură ce magazinele vor încerca să scape de stocurile de-acum pentru a face loc modelelor SUPER prezentate la CES 2024. Dacă ești în căutarea unei plăci video și vrei să faci achiziția acum sau curând, cel mai bun sfat este să aștepți finalul acestei luni. Combinat cu competiția pe care o fac cei de la AMD în același segment de preț, acum vechile plăci ar putea fi vânate la prețuri foarte bune.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: ,