Sony și Honda dezvăluie o mașină electrică care poate fi condusă cu controller-ul DualSense

Scris de | 10 ianuarie, 2024
Sony și Honda dezvăluie o mașină electrică care poate fi condusă cu controller-ul DualSense

Te-ai gândit vreodată că ești un șofer foarte bun cu controller-ul de consolă în mână? Sony și Honda îți dau șansa să o dovedești pe viu cu noua lor mașină numită AFEELA. Și nu vreau să par cârcotaș sau ceva de genul, dar de la două companii atât de renumite mă așteptam în primul rând la un nume mai bun, și în al doilea rând la un design mai de Doamne-ajută. Dar partea cea mai bizară rămâne în continuare treaba cu condusul din DualSense… motivele sper că sunt evidente pentru toată lumea.

Prezentarea a început cu AFEELA (oribil nume) fiind adusă pe scenă de către președintele Honda, Izumi Kawanishi care a controlat mașina din controller-ul celor de la Sony. Iar când a ajuns pe scenă, să zicem că lumea n-a fost neapărat impresionată de autovehiculul electric, ci mai de grabă de toate funcțiile bizare pe care le oferă acesta. Chestii precum ecranul care se întinde pe tot bordul mașinii. Nebunia asta merge din margine-n margine și îți afișează fel și fel de chestii, dar cea mai inutilă dintre ele trebuie să fie Monster View, o funcție care folosește Unreal Engine pentru a crea monștri în realitate augmentată care vin spre tine în timp ce conduci; CE?!

Sony Honda AFEELA CES 2024

Iar dacă ai supraviețuit monștrilor care te atacă la tot pasul pe ecranul mașinii, AFEELA mai are o funcție „tare rău de tot” sub forma unui agent personal de conversații. Ăsta este rezultatul colaborării dintre Sony și Honda cu Microsoft. Companiile japoneze folosesc astfel expertiza AI a americanilor pentru a-ți oferi tot felul de informații greșite de pe site-uri obscure de pe internet. Adică fix ce vrei de la un partener bazat pe inteligența artificială.

Dar hei, noroc că funcția de condus din DualSense este doar așa, la stadiul de tech demo, pentru că mi-ar fi fost teamă de bombardierii cu mașină PlayStation care fac drift-uri seara prin rondul de lângă bloc. Și pe cât de tare ar fi putut ieși o colaborare dintre Sony și Honda, câteodată uit că cele două companii sunt la final de zi japoneze, iar semnele culturii populare de acolo se văd în aproape toate produsele pe care le lansează. Poate că pentru Europa (și-n special SUA) mașina AFEELA este o idee rea, dar într-o țară precum Japonia ar putea prinde binișor.

Etichete: , , ,