CES 2024 – ASUS anunță prima sa pereche de ochelari AR, AirVision M1 AR, și noul NUC 14 PRO

Scris de | 11 ianuarie, 2024
CES 2024 – ASUS anunță prima sa pereche de ochelari AR, AirVision M1 AR, și noul NUC 14 PRO

ASUS a adus la CES 2024 un nou produs, AirVision M1 AR, prima sa pereche de ochelari de realitate augmentată. Acești ochelari AR vin cu un ecran Micro OLED FHD (1920 x 1080) cu o luminozitate de 1100 de niți, 58 de pixeli pe grad și o gamă de culori DCI-P3 de 95%. AirVision M1 oferă un câmp de vizualizare în perspectivă verticală de 57°, cuplat cu un câmp de vizualizare a imaginii (FOV) de 38°. Cu un design intuitiv al aplicației, AirVision M1 permite utilizatorilor să fixeze ecranul într-o anumită poziție, asigurând un control și un confort sporit. AirVision M1 le oferă utilizatorilor posibilitatea de a genera mai multe ecrane virtuale în formate 16:9, 21:9 și 32:9.

Ochelarii sunt prevăzuți cu un touchpad intuitiv pe tâmpla stângă, facilitând reglajele, cum ar fi controlul luminozității, activarea modului 3D și fixarea ecranului. Conectivitatea este simplificată, portul USB-C suportând DisplayPort Alt Mode, asigurând compatibilitatea între diverse dispozitive. AirVision M1 încorporează funcția de reducere a luminii albastre și a pâlpâirii, certificate TUV, împreună cu microfoane și difuzoare cu anulare a zgomotului pentru o experiență audio imersivă. ASUS spune că acești ochelari AR se disting de alții de pe piață prin faptul că asigură confidențialitatea conținutului. Conținutul propriu-zis al interfeței utilizatorului rămâne invizibil pentru cei din afară, oferind o experiență de vizionare privată și sigură.

NUC 14 PRO

ASUS continuă tradiția NUC preluată de la Intel cu seria NUC 14 Pro. Modelul NUC 14 Pro dispune de o carcasă 4×4 cu textură mată, cu un capac care se poate înlocui, în timp ce modelul NUC 14 Pro+ introduce o nouă carcasă 5×4 realizată din aluminiu anodizat premium. Modelele NUC 14 Pro sunt compatibile cu Windows 11, Windows 11 IOT Enterprise și diverse distribuții Linux și echipate cu procesoare Intel Core Ultra 9 cu viteze de până la 5,1 GHz Turbo, grafică integrată Intel Arc Graphics și tehnologie Intel vPro.

Modelele NUC Pro sunt primele care dispun de suport DDR5 dual-channel până la 5600 MHz, o capacitate maximă de memorie de până la 96 GB și suport SSD NVMe x4 dual-channel cu un BIOS configurat pentru suport pentru adaptor. Seria oferă suport pentru până la patru ecrane extinse prin intermediul a două porturi compatibile HDMI 2.1 (TMDS) și două porturi Thunderbolt 4, în funcție de SKU.

Eliminarea șuruburilor pentru instalarea sistemului de stocare eficientizează integrarea, făcând-o mai rapidă, mai ușoară și mai sigură. Noile NUC-uri au o carcasă robustă, dar elegantă, cu textură mată (Pro) sau din aluminiu anodizat premium (Pro+), un capac înlocuibil și o placă de montare VESA, astfel că se integrează în orice spațiu de lucru. În funcție de model, utilizatorii pot alege să achiziționeze doar placa pentru modernizarea computerelor existente, un kit fără sistemul de operare sau un mini-PC complet cu sistem de operare.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,