A fost lansat primul card microSD de 2TB, iar prețul este chiar bun

Scris de | 12 ianuarie, 2024
A fost lansat primul card microSD de 2TB, iar prețul este chiar bun

Cardurile microSD obișnuiau să fie cel mai popular accesoriu pentru un telefon inteligent; poate mai popular decât husele. Doar că tehnologia a evoluat, iar smartphone-urile moderne vin cu sute de GB spațiu de stocare, unele atingând chiar și capacitatea de 1TB. Asta a știrbit mult din popularitatea cardurilor de memorie, dar asta nu înseamnă că acestea nu mai există. Chiar recent, o companie numită AGI a lansat primul card microSD cu capacitate de 2TB. Și chiar dacă mă așteptam să vină la un preț exorbitant, acesta este disponibil la 229$.

Conform producătorului, cardul microSD de 2TB poate atinge viteze de până la 170 MB/s la citire și de până la 160 MB/s la scriere. Aceste viteze pot fi atinse însă numai cu ajutorul unui cititor de carduri special, CR138. AGI Supreme Pro TF138, pe numele complet, include o funcție de corectare automată a erorilor, protocol UHS-1 U3 de mare viteză, compatibilitate V30/A2 și este rezistent la praf, apă, șocuri mecanice, magneți și raze X. Iar cu vitezele pe care le poate atinge, este numai bun pentru filmare la rezoluție 4K.

Unii ar putea spune că acesta NU este primul card microSD de 2TB. Și într-o oarecare măsură, ar avea dreptate. Prima companie care a anunțat un card cu această capacitate a fost Kioxia în 2022, dar încă nu l-am văzut pe piață. Și chiar dacă eBay și AliExpress sunt pline de carduri de 2TB, niciunul dintre acestea nu este mai mult decât o țeapă. Cum știi că cele de la AGI sunt reale? Simplu: compania nu este apărută zilele trecute, fiind un producător destul de cunoscut în Taiwan și Statele Unite ale Americii. În plus, produc o mulțime de chestii și au avut chiar și un eveniment de lansare pentru AGI Supreme Pro TF138. Eu unul cred că sunt destule dovezi.

Prețul nu este deloc rău pentru un cel mai mare card microSD din lume, doar că va fi greu de recomandat dintr-un motiv foarte simplu. Un card de 1TB de la un producător precum Samsung sau SanDisk poate fi cumpărat într-o campanie de reduceri și cu vreo 50 de parai, astfel ai șansa să cumperi 4TB cu banii pe care-i dai pe un AGI de 2TB. Dar pentru persoanele cărora nu le ajunge 1TB pe un singur card, momentan asta este singura soluție.

Etichete:

Sursa: techradar