REVIEW SSD EXTERN ADATA SD620: Viteză și rezistență într-o carcasă relativ compactă

REVIEW SSD EXTERN ADATA SD620: Viteză și rezistență într-o carcasă relativ compactă

Scris de | 25 ianuarie, 2024

Haideți că am tot vorbim la final de 2023 despre SSD-uri M.2 NVMe și despre cum se integrează acestea în sistemul de acasă, în laptop sau în PlayStation 5. Ei bine, acum a sosit momentul să ne aruncăm privirea spre ADATA SD620, un SSD Extern de această dată, care vine într-o carcasă rugged pentru protecție sporită la șocuri, scăpări accidentale sau vărsări de lichide.

Pe masa noastră de test a ajuns modelul albastru de 1TB, o variantă onestă atât pentru PC cât și pentru PS5. Având deja stocare internă în PS5, am ales să folosesc acest SSD extern pentru backup de fișiere sau transfer rapid de la PC la laptop. Mai există, desigur, un alt scenariu potrivit de utilizare, și anume pe post de companion pentru fotografi, acesta asigurând o viteză de transfer destul de bună pentru fișiere mai mari, precum cele video trase în format 4K, care au nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru mutare.

Nu numai că dimensiunile sale sunt foarte reduse, dar acest SSD este și destul de ușor, așa că este foarte facil să-l plimbi cu tine peste tot. De fapt, am văzut că acesta e trendul ssd-urilor portabile, ceea ce este și extrem de logic. Multe dintre cele care sunt deja pe piață se apropie de dimensiunile unor stick-uri USB, și mă declar foarte interesat de ceea ce se va întâmpla mai departe pe această piață.

Interfața de conectare

Ca să revenim la oile noastre, SD620 funcționează pe o interfață USB Micro-B spre Type-A, sau cel puțin un asemenea cablu vine în pachet. Desigur, dacă vrei mai multă versatilitate va trebui să optezi pentru o comandă suplimentară de la retailerul tău preferat, în speță pentru un cablu Micro-B la USB-C, pentru a putea fi conectat cu ușurință și la smartphone-uri. De multe ori, această variantă este ceva mai ieftină decât achiziționarea unui adaptor, și va funcționa fără probleme și cu MacBook-urile care nu dispun de un port USB-A.

Desigur, la compatibilitatea cu MacBook va trebui să ai grijă și cu formatarea lui SD620, deoarece acesta vine din fabrică configurat în sistem NTFS, care e read-only pe Mac. Dacă daily-driver-ul tău e un astfel de laptop, va trebui să în reformatezi în format FAT 32, dacă nu lucrezi de obicei cu fișiere individuale mai mari de 4GB, sau, în caz contrar, cu exFAT. Operațiunea e una facilă și nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute.

Bun și la joacă

De asemenea, SD620 e potrivit și pentru cine are nevoie de un boost de stocar epentru jocuri, care poate fi mutat rapid între laptop-uri sau sisteme PC. Vitezele ceva mai mari ar trebui să sporească timpii de încărcare, și să nu simți prea tare atunci când joci un titlu MMORPG, de exemplu, care are foarte multe fișiere locale de încărcat dar are nevoie și de o conexiune stabilă la internet. Desigur, poți folosi acest SSD și cu consolele de ultimă generație, fiind, printre altele, și certificat oficial pentru PlayStation 5 și Xbox Series X/S/.

În testele rulate de noi, adică CrystalDiskMark 8, ADATA SD620 a ieșit liniștit în parametrii cu care se laudă și producătorul pe site, și am reușit să obținem o viteză secvențială de scriere de puțin peste 400 MB/s. La polul opus, viteza secvențială de scriere e în același „cod poștal”, iar rezultatele complete le puteți vedea mai jos. Desigur, mi-aș fi dorit poate o viteză ceva mai mare pe o conexiune USB-C la USB-C, însă îți faci treaba și cu „clientul” nostru de astăzi.

Concluzia connect

ADATA SD620 de 1TB este un SSD extern mai mult decât decent, care e potrivit pentru mai multe scenarii de utilizare, precum stocare pentru fotografii sau gaming remote, mai ales prin prisma faptului că este foarte ușor și modest în dimensiuni, de asemenea. Putem recomanda fără probleme acest device celor care caută să-și upgradeze stocarea într-un mod rapid, chiar și pentru consolele next-gen, fără bătăi de cap.

Advert 61

Etichete: , ,