Bullitt Group, compania care producea telefoane rugged CAT și Motorola, s-a închis

Scris de | 2 februarie, 2024
Bullitt Group, compania care producea telefoane rugged CAT și Motorola, s-a închis

Bullitt Group, compania din Marea Britanie responsabilă pentru dezvoltarea telefoanelor Caterpilar, unele dintre cele mai rezistente din piață, s-a închis. Vestea nu a venit printr-un comunicat oficial ci prin conturile de LinkedIn ale angajaților, care au început să își marcheze ultima zi de lucru nîn cadrul companiei la începutul săptămânii în curs. Bullitt era deja într-un plan de restructurare de urgență, care se pare că a eșuat.

Telefoanele rezistente de la Caterpilar și Motorola, vor dispărea din piață

Compania a lucrat de-a lungul timpului cu brand-uri precum Land Rover, Motorola sau Kodak, pentru dezvoltarea unor smartphone-uri dedicate acestor brand-uri. Majoritatea dispozitivelor sale erau din gama „rugged”, cu rezistență mare la șocuri mecanice, însă au existat de-a lungul timpului și telefoane mai degrabă „tradiționale”. Bullitt a livrat de-a lungul timpului și telefoane foarte „speciale”, precum Motorola Defy 2, echipat cu o conexiune la satelit, tehnologie care a ajuns după câțiva ani și pe smartphone-uri mai tradiționale, precum cele de la Apple.

Parteneriatul său cu Caterpilar a fost însă cel care a pus numele Bullitt pe hartă, întrucât acelea au fost unele dintre cele mai interesante telefoane rugged din piață. Acestea erau de-o potrivă rezistente, dar și echipate cu tot felul de funcții care ar putea fi utile muncitorilor și inginerilor care ajung pe șantiere. Una dintre cele mai atrăgătoare capabilități a telefoanelor Caterpilar era camera termică de la FLIR, care putea detecta temperatura obiectelor din jur cu mare precizie.

Acum că Bullitt a dispărut, doar câteva brand-uri chinezești mai mici ar putea să îi ia locul. Companii precum Doogee și Ulefone au lansat în ultimii câțiva ani astfel de modele, dar acestea sunt de obicei greu de găsit în ofertele magazinelor, fiind dezvoltate și vândute în special în China. Telefoanele rezistente de la Motorola vor dispărea, de asemenea, în urma închiderii Bullitt. Samsung și Nokia au câteva modele „rezistente” în ofertă, însă acestea sunt mai degrabă telefoane tradiționale transformate în modele mai rezistente, pe când cele de la Bullitt erau proiectate de la început așa.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: The Verge