Cât de rezistent este Apple Vision Pro, noul „computer spațial” de 3.500 de dolari

Scris de | 5 februarie, 2024
Cât de rezistent este Apple Vision Pro, noul „computer spațial” de 3.500 de dolari
foto: Apple Track / YouTube

Noul Apple Vision Pro este pe piață de doar câteva zile, fiind lansat oficial în magazinele din SUA pe 2 februarie, dar deja încep să apară și primele teste de durabilitate. Pentru ceva care costă atât de mult și care poate fi reparat la niște prețuri enorme în service-urile Apple, noul Vision Pro pare, cel puțin la prima vedere, să fie foarte fragil din anumite puncte de vedere. Realizatorii canalului de YouTube Apple Track au decis să își sacrifice propriul dispozitiv pentru a testa limitele rezistenței la accidente obișnuite.

Surprinzător, Apple Vision Pro este greu de „stricat”, iar sticla de pe exterior este foarte rezistentă

Pentru că este un dispozitiv acoperit complet cu sticlă curbată pe partea din față, primele teste au fost direcționate către această componentă. Se pare că sticla este destul de rezistentă pentru a rezista la impactul cu obiectele din casă de care te-ai putea lovi, precum electrocasnice sau pereți. Un lucru interesant este că nu vei primi avertizare că ești prea aproape de obiectele din jur decât in modul „imersiv” care te pune într-un mediu complet virtual. Atunci când vezi prin camerele dispozitivului, sistemul de siguranță nu este activ.

Sticla de pe față este cea mai impresionantă și mai rezistentă componentă a lui Vision Pro, fiind capabilă să reziste la mai multe căzături de la înălțime normală pe parchet și pe covor. Întrucât dispozitivul este realizat special pentru a fi folosit în interior, aceste teste sunt destul de relevante. Acest panel de sticlă s-a spart abia după cea de-a opta încercare, de la căzătură de la o înălțime de peste 2 metri direct pe parchet. Panelul din sticlă nu pare să fie însă necesar pentru buna funcționare a dispozitivului. Poți scoate întregul panel exterior și folosi casca și fără el. Aceasta asigură doar protecție. Sub aceasta există încă un strat protector de plastic mai subțire cu un filtru de polarizare, iar abia sub acesta este ecranul lenticular care permite funcția Eye Sight.

Important de menționat este însă faptul că suporturile de pe laterale pe care se montează prinderile textile sunt cele mai fragile componente ale căștii Vision Pro. Se pare că acestea integrează panglici interne pentru difuzoare și alimentare, iar materialul moale de la suprafață se poate strica rapid. Din fericire, acestea sunt detașabile și ar putea fi schimbate individual.

Un avertisment pentru cei care vor cumpăra Vision Pro este să nu prindă niciodată casca direct de materialul textil de la interior. Vizorul este atașat magnetic de cască, iar prinderea nu este foarte puternică. Poți evita impactul cu solul în majoritatea situațiilor, prinzând casca direct de sticla exterioară sau de suporturile laterale atunci când o ridici.

Casca Apple Vision Pro este momentan disponibilă doar în SUA, dar urmează să se lanseze și în alte țări în lunile următoare.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: Apple Track