Resetarea parolei de pe Vision Pro, posibilă doar în magazine și service-uri Apple

Scris de | 6 februarie, 2024
Resetarea parolei de pe Vision Pro, posibilă doar în magazine și service-uri Apple

Se vede de la distanță că Apple Vision Pro este un produs din „prima generație” și nu un dispozitiv foarte finisat. Există multe incompatibilități, aplicații lipsă și inconsistențe în experiența de utilizare, iar resetarea parolei pare să fie una dintre ele. Dacă se întâmplă să îți uiți parola de deblocare a căștii VR de 3.500 de dolari, nu prea ai opțiuni de a o reseta, fie prin contul iCloud sau prin alte metode. Singura soluție pare să fie vizitarea unui magazin Apple sau trimiterea dispozitivului în service.

Vești proaste pentru cei care își uită parola de deblocare pentru Vision Pro, „computerul spațial” de 3.500 de dolari

Bloomberg raportează că Apple a răspuns deja mai multor cereri din partea utilizatorilor pentru resetarea parolei de blocare a dispozitivului, iar soluția nu pare să fie pe placul acestora. Singura metodă prin care Apple îți permite să resetezi parola care îți permite să intri în meniul principal este să faci o vizită la un magazin Apple sau să trimiți casca către unul sau către un service autorizat. Acolo, angajații Apple au acces la un software și o componentă hardware care permite resetarea parolei, dar acesta nu este disponibil pentru utilizatorii de acasă.

La fel ca pe iPhone, dacă introduci parola greșit de mai multe ori consecutiv, Apple Vision Pro te va bloca pentru o perioadă de timp, în care nu poți accesa deloc funcțiile acesteia. Pentru un dispozitiv prezentat drept un „computer spațial”, asemănările par să fie mai degrabă cu o tabletă pe care ți-o pui pe față. Similaritățile cu o tabletă nu sunt tocmai ieșite din comun. De fapt, visionOS, sistemul de operare care stă la baza Vision Pro, este o versiune modificată de iPadOS, în timp ce procesorul M2 este același care se regăsește și în iPad Pro.

Angajații Apple pot conecta casca la un computer folosind un accesoriu de diagnoză, care se vinde exclusiv dezvoltatorilor software la prețul de 300 de dolari. Se pare însă că nici această metodă nu este 100% sigură. În cazul unui client, parola nu a putut fi resetată nici așa, iar întreaga cască a fost înlocuită.

Desigur, Apple Vision Pro nu va rămâne așa cum este acum. Practic, cei care au cumpărat dispozitivul în prima zi primesc cea mai slabă experiență de utilizare. Așa cum ne-am obișnuit de la dispozitive Apple, ne așteptăm ca Vision Pro să aibă o perioadă lungă de suport software, iar actualizările să adauge noi capabilități și să îmbunătățească funcțiile deja existente. O funcție de resetare a parolei ar putea fi introdusă fără prea multe eforturi în viitorul apropiat.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: Bloomberg